ΓΔ: 2211.2 -1.12% Τζίρος: 284.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Αντόνιο Κόστα πορτρέτο
Φώτο: Shutterstock

Κόστα: Η διατήρηση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας είναι απαραίτητη

«Ο καλύτερος τρόπος για να υποστηρίξουμε την Ουκρανία είναι να παραμείνουμε πιστοί στον στόχο μας για την επίτευξη μίας δίκαιης και βιώσιμης ειρήνης» ανέφερε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Απαραίτητη είναι η διατήρηση της πίεσης επί της Ρωσίας μέσω των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί μετά την εισβολή στην Ουκρανία το 2022, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνιο Κόστα κατά την έναρξη των εργασιών της συνόδου κορυφής των συμμάχων του Κιέβου.

«Ο καλύτερος τρόπος για να υποστηρίξουμε την Ουκρανία είναι να παραμείνουμε πιστοί στον στόχο μας για την επίτευξη μίας δίκαιης και βιώσιμης ειρήνης. Αυτό περιλαμβάνει την διατήρηση της πίεσης επί της Ρωσίας μέσω των κυρώσεων», έγραψε στο Χ ο Αντόνιο Κόστα, ο οποίος εκπροσωπεί τις 27 χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην σύνοδο κορυφής του Παρισιού στην οποία συμμετέχουν περί τις τριάντα χώρες σύμμαχοι της Ουκρανίας και είναι έτοιμες να προσφέρουν εγγυήσεις ασφαλείας στο Κίεβο σε περίπτωση συμφωνίας ειρήνης με την Ρωσία.

Πριν από την έναρξη των εργασιών, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν μίλησε με τον Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε η προεδρία της Γαλλίας.

Η συνομιλία αυτή έγινε μετά την συνάντηση του Εμανουέλ Μακρόν με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι χθες το βράδυ, σύμφωνα με την ίδια πηγή

Στην σύνοδο του Παρισιού συμμετέχουν μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΝΑΤΟ, όχι όμως και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εμανουέλ Μακρόν συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Ωφέλιμη για την Ευρώπη η επανεκκίνηση διαλόγου με τον Πούτιν

Ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε από τις Βρυξέλλες ότι η Ευρώπη θα πρέπει τις επόμενες εβδομάδες να εξετάσει την επανεκκίνηση πλήρους και διαφανούς διαλόγου με τη Ρωσία, μετά τη συμφωνία για δάνειο προς την Ουκρανία.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν από Κίνα: Διατήρηση στήριξης στην Ουκρανία και πίεση στη Ρωσία

Από το Πεκίνο, ο Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε σε διατήρηση της στήριξης προς την Ουκρανία, ενίσχυση της πίεσης στη ρωσική οικονομία και στενή συνεργασία Ευρωπαίων–Αμερικανών, εκφράζοντας ανησυχίες για τη στάση της κυβέρνησης Τραμπ.
Μακρόν και Ζελένσκι κοντά
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Η Ρωσία δεν πρέπει να περιμένει «ευρωπαϊκή κόπωση» για Ουκρανία

Ο Μακρόν τόνισε ότι η Γαλλία θα στηρίξει την Ουκρανία σε στρατιωτικό, οικονομικό και ανθρωπιστικό επίπεδο και ότι η Ευρώπη δεν θα κουραστεί να στέκεται δίπλα της. Ο Ζελένσκι χαρακτήρισε ιστορική τη συμφωνία για τα Rafale.
Κάγια Κάλας Συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Κάγια Κάλας: Δεν συζητούμε διαμεσολάβηση με Ρωσία στην ΕΕ

Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων κυριάρχησε η Ουκρανία, με την Κάλας να τονίζει πως η ΕΕ δεν είναι έτοιμη για διάλογο με Ρωσία και να παρουσιάζει μέτρα ενίσχυσης της Ουκρανίας και νέες κυρώσεις κατά του Κρεμλίνου.
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κτίριο
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ επιβάλλει κυρώσεις σε 16 άτομα και 7 οντότητες για απαγωγή παιδιών από Ουκρανία

Η ΕΕ επέβαλε κυρώσεις σε 16 άτομα και 7 οντότητες για βίαιη μεταφορά περίπου 20.500 παιδιών από την Ουκρανία στη Ρωσία, χαρακτηρίζοντας τις πράξεις αυτές σοβαρή παραβίαση διεθνούς δικαίου και των δικαιωμάτων του παιδιού.
σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Κυρώσεις ΕΕ σε Ρώσους για παράνομο εκτοπισμό παιδιών από την Ουκρανία

Η ΕΕ επέβαλε κυρώσεις σε 16 Ρώσους και 7 οντότητες για τον παράνομο εκτοπισμό παιδιών από την Ουκρανία. Η Ρωσία φέρεται να έχει μεταφέρει βίαια 20.500 παιδιά, παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο, σύμφωνα με το Συμβούλιο της ΕΕ.