ΓΔ: 2493.19 1.51% Τζίρος: 96.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:38:36
Φώτο: Shutterstock

Παραμένει στη φυλακή ο ιδρυτής του Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ

Δεν έγινε δεκτό το αίτημα του ιδρυτή του Τζούλιαν Ασάνζ να αποφυλακιστεί προσωρινά με εγγύηση εξαιτίας των κινδύνων που προκαλεί η εξάπλωση του νέου κορονοϊού.

Δικαστήριο δεν έκανε δεκτό σήμερα το αίτημα του ιδρυτή του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ να βγει με εγγύηση, αφού οι συνήγοροί του υποστήριξαν ότι θα πρέπει να αποφυλακιστεί, διότι διατρέχει μεγάλο κίνδυνο να προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό στη φυλακή.

«Βάσει των δεδομένων σήμερα, η παγκόσμια πανδημία, από μόνη της, δεν μπορεί να αιτιολογήσει την αποφυλάκιση του κ. Άσανζ», δήλωσε η δικαστής Βανέσα Μπαρέιτσερ στο δικαστήριο του Ουεστμίνστερ.

Όπως εξήγησε το σκεπτικό της απόφασής της, η συμπεριφορά του Ασάνζ κατά το παρελθόν δείχνει πόσο μακριά είναι διατεθειμένος να φθάσει προκειμένου να αποφύγει τις διαδικασίες έκδοσης και υπάρχουν τεκμηριωμένοι λόγοι να πιστεύει κανείς ότι στην περίπτωση που θα αποφυλακιστεί θα δραπετεύσει ξανά.

Η Βανέσα Μπαρέιτσερ αναφερόταν στο γεγονός ότι ο Ασάνζ παραβίασε τους όρους της εγγύησης και διέφυγε στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο το 2012 προκειμένου να αποφύγει την έκδοση στη Σουηδία, όπου καταζητείτο εκείνη την εποχή προκειμένου να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με φερόμενα σεξουαλικά εγκλήματα. Οι κατηγορίες έκτοτε αποσύρθηκαν.

Ο 48χρονος καταζητείται στις ΗΠΑ για 18 κατηγορίες συνωμοσίας προκειμένου να χακάρει κυβερνητικούς υπολογιστές και για την παραβίαση νόμου περί κατασκοπείας και λέει ότι θα εκτίσει πολυετείς ποινές κάθειρξης εάν εκδοθεί και καταδικαστεί εκεί.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Sunak, Great Britain, Britain, England, Bretania, Vretania, Agglia
ΔΙΕΘΝΗ

Κυρώσεις σε τέσσερα στελέχη των Χούθι επέβαλε η Βρετανία

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ είπε την Δευτέρα ότι η κυβέρνησή του θα προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων για να πλήξει εκείνους που χρηματοδοτούν τις επιθέσεις των Χούθι σε εμπορικά πλοία.
Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Μείωση φόρων για τις παμπ ανακοίνωσε ο νέος πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός Άντι Μπέρναμ ανακοίνωσε μείωση φόρου 20% για παμπ, κλαμπ και μουσικούς χώρους από τον Απρίλιο, κατάργηση ΦΠΑ στους λογαριασμούς ρεύματος τον χειμώνα και ανώτατο όριο 2 λίρες στα εισιτήρια λεωφορείου από τον Ιανουάριο.
Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Καύσωνας Ιουνίου κόστισε 1,35 δισ. ευρώ στην οικονομία

Ο καύσωνας του Ιουνίου στη Βρετανία οδήγησε σε απώλεια 24 εκατομμυρίων εργατοωρών και 1,35 δισ. ευρώ για την οικονομία, με τον αντίκτυπο να είναι εντονότερος σε εργασίες με μεγαλύτερη έκθεση και σωματική καταπόνηση, σύμφωνα με το LSE.
Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Βρετανία απομακρύνει τους τελευταίους διπλωμάτες της από το Ιράν

Η Βρετανία απέσυρε προσωρινά το διπλωματικό προσωπικό της από το Ιράν λόγω της κρίσης και των συνεχών αμερικανικών επιθέσεων. Η πρεσβεία λειτουργεί εξ αποστάσεως, ενώ συνιστάται στους Βρετανούς να μην ταξιδεύουν στη χώρα.
Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο νέος Βρετανός πρωθυπουργός θα δουλεύει από Μάντσεστερ μία μέρα τη βδομάδα

Ο νέος Βρετανός πρωθυπουργός, Άντι Μπέρναμ, θα εργάζεται μία μέρα την εβδομάδα από το Μάντσεστερ, ιδρύοντας το «No 10 North», για να φέρει την εξουσία κοντά στον λαό και να ενισχύσει την ανάπτυξη σε όλη τη χώρα.
Ρωσικά πολεμικά πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανός ΥΠΑΜ: "Ανεύθυνη" η ρωσική άσκηση κοντά στα βρετανικά παράλια

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Γουές Στρίτινγκ χαρακτήρισε «ανεύθυνη» την ρωσική άσκηση με πραγματικά πυρά 40 ναυτικά μίλια νότια του Πλίμουθ, τονίζοντας πως πρόκειται για επίδειξη δύναμης.