Φώτο: Shutterstock

Σε 3 εβδομάδες θα ξεπεράσουμε την επιδημία, διαβεβαιώνει ο Ερντογάν 

Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι είναι θέμα χρόνου η χώρα του να αφήσει πίσω την κρίση από την εξάπλωση του κορονοϊού.

Η Τουρκία θα ξεπεράσει την επιδημία του νέου κορονοϊού σε διάστημα δύο-τριών εβδομάδων με τη λήψη των σωστών μέτρων και τις λιγότερες δυνατές ζημίες, διαβεβαίωσε απόψε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προσθέτοντας ότι αναμένει από τους Τούρκους συμπολίτες τους να επιδείξουν υπομονή και κατανόηση.

«Έχουμε προετοιμαστεί για κάθε σενάριο», είπε στο διάγγελμά του, που μεταδόθηκε από την τηλεόραση, ο Τούρκος πρόεδρος. «Αναχαιτίζοντας την ταχύτητα της διάδοσης του ιού σε δύο με τρεις εβδομάδες, θα ξεπεράσουμε αυτήν την περίοδο όσο το δυνατόν συντομότερα και με όσο το δυνατόν λιγότερη ζημιά», τόνισε.

«Μας περιμένουν λαμπρές ημέρες, εφόσον τηρούμε τις προειδοποιήσεις και παραμείνουμε προσεκτικοί. Η ζωή κάθε πολίτη είναι εξίσου σημαντική για εμάς. Για αυτό λέμε, 'Μείνε στο σπίτι, Τουρκία'», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Παιδείας Ζίγια Σελτζούκ ανακοίνωσε ότι παρατείνεται το κλείσιμο των σχολείων μέχρι τις 30 Απριλίου και ότι στο διάστημα αυτό θα συνεχιστούν τα κατ' οίκον μαθήματα, μέσω του διαδικτύου και της τηλεόρασης.

Ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά, στην ίδια συνέντευξη Τύπου, είπε ότι το μέτρο αυτό λαμβάνεται για προληπτικούς λόγους, ώστε να προστατευθούν οι οικογένειες. Μέχρι χθες, είχαν καταγραφεί 1.872 κρούσματα στην Τουρκία και 44 θάνατοι. Ο Κοτζά είπε σήμερα ότι 26 ασθενείς αποθεραπεύτηκαν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Κρίσιμες οι επόμενες δυο εβδομάδες για την εξάπλωση του κορονοϊού στην Τουρκία

Οι Τούρκοι επιστήμονες πως αν δεν τηρηθούν τα αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού η χώρα θα μπει σε κρίσιμο στάδιο καθώς θα μπορούσαν να κορυφωθούν οι αυξητικές τάσεις του ιού.
ΔΙΕΘΝΗ

Νέα περιοριστικά μέτρα ανακοίνωσαν οι τουρκικές αρχές λόγω κορονοϊού

Η κυβέρνηση έχει ήδη κλείσει σχολεία, καφέ και μπαρ, έχει απαγορεύσει τις μαζικές προσευχές και έχει ακυρώσει επ’ αόριστον τους ποδοσφαιρικούς αγώνες, ενώ έχει αναστείλει τις πτήσεις προς πολλές χώρες.