Φώτο: Shutterstock

Στη μεταφορά εμπορευμάτων στρέφονται οι αεροπορικές εταιρείες

Καθώς η αεροπορική μετακίνηση επιβατών έχει υποστεί σοβαρότατο πλήγμα λόγω της εξάρσης του κορονοϊού, μεγάλες αεροπορικές εταιρείες ανακοίνωσαν πως θα προσφέρουν υπηρεσίες τσάρτερ για τη μεταφορά εμπορευμάτων με επιβατικά αεροσκάφη.

Οι αεροπορικές εταιρίες Delta Air Lines και Air New Zealand δήλωσαν ότι θα προσφέρουν υπηρεσίες τσάρτερ για τη μεταφορά εμπορευμάτων με επιβατικά αεροσκάφη, σε μία προσπάθεια να ενισχύσουν τα έσοδά τους, μετά το δραστικό πλήγμα που έχουν υποστεί από τη μείωση της ζήτησης, αλλά και την ακύρωση εισιτηρίων, εξαιτίας της παγκόσμιας εξάπλωσης του νέου κορονοϊού.

Υπενθυμίζουμε πως οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες αναμένεται να λάβουν βοήθεια από την κυβέρνηση Τραμπ ύψους 54 δισ. δολαρίων καθώς προσπαθούν να ξεπεράσουν μια κρίση που απειλεί την βιωσιμότητα του κλάδου ακόμα περισσότερο μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. H αεροπορική διακίνηση επιβατών σε παγκόσμιο επίπεδο έχει υποστεί σοβαρότατο πλήγμα από την πανδημία του κορονοϊού, με τις αεροπορικές εταιρείες να έχουν καθηλώσει τα περισσότερα αεροπλάνα τους στο έδαφος με τις απώλειες να υπολογίζονται πως θα ξεπεράσουν τα 113 δισ. δολάρια το 2020 με την βιομηχανία να ζητά οικονομική βοήθεια που θα ξεπεράσει τα 200 δισ. δολάρια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ταξιδιωτικός όμιλος της Αυστραλίας Flight Centre Travel Group ανακοίνωσε σήμερα ότι προγραμματίζει τη μείωση είτε προσωρινά είτε μόνιμα 6.000 τουριστικών θέσεων εργασίας σε παγκόσμιο επίπεδο. H Virgin Australia Holdings προγραμματίζει τη μόνιμη περικοπή 1.000 θέσεων εργασίας, μεταξύ του προσωπικού των 8.000 εργαζομένων που αποσύρθηκαν από τα καθήκοντά τους, εξαιτίας των ακυρώσεων στο πτητικό έργο της εταιρίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Αναστέλλει από τις 24 Μαρτίου σχεδόν όλες τις πτήσεις της η Ryanair

Έως τις 24 Μαρτίου το πρόγραμμα πτήσεών της θα μειωθεί κατά περισσότερο από 80%, αλλά ότι τα αεροπλάνα της είναι σε ετοιμότητα να πετάξουν για να επαναπατρίσουν Ευρωπαίους πολίτες στη χώρα τους, εάν είναι απαραίτητο.
ΔΙΕΘΝΗ

Κάλεσμα για έκτακτα μέτρα στήριξης των αεροπορικών εταιρειών

Η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (ΙΑΤΑ) ζητά για επείγοντα μέτρα στήριξης του τομέα αερομεταφορών μετά την απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ να απαγορευτούν τα ταξίδια από και προς την Ευρώπη και την πανδημία του κορονοϊού.