ΓΔ: 2118.27 -0.55% Τζίρος: 263.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Shutterstock

Πληθαίνουν οι ασθενείς, «εξαφανίζονται» οι γιατροί στη Βρετανία

Τα νοσοκομεία του Λονδίνου αντιμέτωπα με ένα «συνεχές τσουνάμι» σοβαρά ασθενών του κορονοϊού, ενώ παρατηρείται μεγάλο επίπεδο απουσιών γιατρών και νοσηλευτών.

Τα δημόσια νοσοκομεία του Λονδίνου βρίσκονται αντιμέτωπα με ένα «συνεχές τσουνάμι» σοβαρά ασθενών του κορονοϊού και ταυτόχρονα με την απουσία «άνευ προηγουμένου» ποσοστού του προσωπικού του, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του βρετανικού συστήματος υγείας.

Αφού αύξησαν μαζικά την ικανότητα υποδοχής σε μονάδες εντατικής θεραπείας τις τελευταίες εβδομάδες, τα νοσοκομεία της βρετανικής πρωτεύουσας καλούνται να αντιμετωπίσουν «έκρηξη» του αριθμού των σοβαρά πασχόντων, «ένα είδος συνεχούς τσουνάμι», δήλωσε στο BBC Radio 4 ο Κρις Χόμπσον.

Η κατάσταση επιδεινώνεται από την απουσία του 30%, του 40% ή σε ορισμένες περιπτώσεις και του 50% του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, εξήγησε ο Κρις Χόμπσον κάνοντας λόγο για πρωτοφανές επίπεδο απουσιών. Σύμφωνα με τον τελευταίο χθεσινό απολογισμό, 463 άνθρωποι έχουν πεθάνει στο Ηνωμένο Βασίλειο από την επιδημία Covid-19, ενώ τα επισήμως καταγεγραμμένα κρούσματα ανήλθαν σε 9.529.

Αντιμέτωπη με την επιδείνωση της κατάστασης τις τελευταίες ημέρες, η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον αναγκάσθηκε να επιβάλει γενικό lock down με περιορισμό κυκλοφορίας των πολιτών και ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα λειτουργήσει νοσοκομείο εκστρατείας με 4.000 κλίνες σε συνεδριακό κέντρο του Λονδίνου.

Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, περί τις δέκα τέτοιες προσωρινές νοσοκομειακές μονάδες θα τεθούν σε λειτουργία στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στόχος είναι η αποφυγή του ιταλικού σεναρίου, με τα υπερκορεσμένα νοσοκομεία, κατάσταση που θα οδηγούσε στην αύξηση της θνητότητας. «Ελπίζουμε ότι, ίσως εντός τριών εβδομάδων, τα μέτρα θα αρχίσουν να αμβλύνουν την καμπύλη», σχολίασε στο BBC ο Νιλ Φέργκιουσον, επιδημιολόγος, σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης για την επιδημία του κορονοϊού.

Για την αντιμετώπιση της έλλειψης αναπνευστήρων, οι βρετανικές αρχές παρήγγειλαν 10.000 αναπνευστικές συσκευές στην Dyson, ανακοίνωσε ο όμιλος που είναι γνωστός για τις ηλεκτρικές του σκούπες. «Αυτή η νέα συσκευή θα μπορεί να κατασκευασθεί γρήγορα, αποτελεσματικά και σε μεγάλες ποσότητες», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα ο όμιλος, που ανταποκρίθηκε στην έκκληση της κυβέρνησης προς τον βιομηχανικό τομέα για την μετατροπή της παραγωγής. Αντίστοιχη έκκληση είχε διατυπωθεί από το Λονδίνο κατά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.

Περί τα 560.000 άτομα ανταποκρίθηκαν στην έκκληση των βρετανικών αρχών και εγγράφηκαν ως εθελοντές στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Οι Βρετανοί καλούνται απόψε το βράδυ στις 20.00 με την σειρά τους να χειροκροτήσουν από τα μπαλκόνια, τα παράθυρα, τους κήπους ή το κατώφλι τους το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Sunak, Great Britain, Britain, England, Bretania, Vretania, Agglia
ΔΙΕΘΝΗ

Κυρώσεις σε τέσσερα στελέχη των Χούθι επέβαλε η Βρετανία

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ είπε την Δευτέρα ότι η κυβέρνησή του θα προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων για να πλήξει εκείνους που χρηματοδοτούν τις επιθέσεις των Χούθι σε εμπορικά πλοία.
Δεξαμενόπλοιο στο Ορμούζ
ΔΙΕΘΝΗ

Η Βρετανία απειλεί το Ιράν με κυρώσεις για το Στενό του Χορμούζ

Σαράντα χώρες, σε τηλεδιάσκεψη με τη Βρετανία, ζήτησαν το άμεσο, άνευ όρων άνοιγμα του Στενού του Χορμούζ και απείλησαν με νέες κυρώσεις στο Ιράν αν παραμείνει κλειστό, τόνισε η βρετανίδα ΥΠΕΞ Ιβέτ Κούπερ.
Δεξαμενόπλοιο στο Ορμούζ
ΔΙΕΘΝΗ

Σαράντα χώρες εξετάζουν λύσεις για άνοιγμα του Στενού του Χορμούζ

Περίπου 40 χώρες συντονίζονται για να επαναλειτουργήσει το Στενό του Χορμούζ, καθώς η Βρετανία κατηγορεί το Ιράν ότι κρατά «όμηρο την παγκόσμια οικονομία». Ηγετικό ρόλο στη συζήτηση έχει η Βρετανίδα ΥΠΕΞ Ιβέτ Κούπερ.
Δεξαμενόπλοιο στο Ορμούζ
ΔΙΕΘΝΗ

Τηλεδιάσκεψη 35 χωρών υπό τη Βρετανία για την ασφάλεια στο Στενό του Χορμούζ

Στις 2 μμ ξεκινά τηλεδιάσκεψη που διοργανώνει η Βρετανία για ελεύθερη ναυσιπλοΐα στο Στενό του Χορμούζ, με συμμετοχή και της Ελλάδας. Στόχος η διπλωματική επίλυση του ζητήματος και η μείωση των επιπτώσεων στην οικονομία.
Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Συνομιλίες με 35 χώρες για την επαναλειτουργία του Στενού του Χορμούζ

Η Βρετανία φιλοξενεί σήμερα τηλεδιάσκεψη με 35 χώρες για τη δημιουργία συνασπισμού που θα εξετάσει τρόπους επαναλειτουργίας του Στενού του Χορμούζ, μετά και τις δηλώσεις Τραμπ πως άλλες χώρες πρέπει να εγγυηθούν την ασφάλειά του.