Φώτο: Shutterstock

Στις ΗΠΑ πλέον καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού

Στην πρώτη θέση παγκοσμίως με τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού βρίσκονται οι ΗΠΑ που ξεπέρασαν Ιταλία και Κίνα με την πανδημία να εξαπλώνεται ταχύτατα σε όλη την χώρα με τον αριθμό των νεκρών μέχρι στιγμής να ανέρχεται στα 1.178 άτομα.

Ξεπέρασαν Ιταλία και Κίνα, οι ΗΠΑ και έχουν γίνει πλέον η χώρα που μετράει τα περισσότερα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό, καταγράφουν δεδομένα του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς και της εφημερίδας The New York Times.  Οι ΗΠΑ, που έχουν γίνει πλέον η χώρα όπου η πανδημία εξαπλώνεται με τη μεγαλύτερη ταχύτητα παγκοσμίως, καταμετρούν τουλάχιστον 82.404 κρούσματα, σύμφωνα με τους αριθμούς του Τζονς Χόπκινς.

Μέχρι χθες Πέμπτη η Κίνα είχε καταγράψει 81.285 κρούσματα και η Ιταλία 80.539, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησαν οι κυβερνήσεις τους και υπενθυμίζει το Γαλλικό Πρακτορείο.Η εφημερίδα New York Times, που κάνει την δική της καταμέτρηση, είχε αναφέρει λίγο νωρίτερα στην ψηφιακή της έκδοση πως οι ΗΠΑ ξεπέρασαν σε αριθμό κρουσμάτων την Κίνα, από όπου άρχισε να εξαπλώνεται η πανδημία τον Δεκέμβριο, μετά την Ιταλία, τη χώρα η οποία θρηνεί τους περισσότερους νεκρούς.

Ωστόσο, ο απολογισμός των θανάτων που οφείλονται στην επιδημία του νέου κορονοϊού παραμένει πολύ βαρύτερος στην Ιταλία (8.165) απ’ ό,τι στις ΗΠΑ (1.178), όπου την πλειονότητα των θυμάτων θρηνεί η Νέα Υόρκη, η πολιτεία που μετατράπηκε στο επίκεντρο της επιδημίας στην αμερικανική επικράτεια.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΫ) είχε προειδοποιήσει την Τρίτη ότι οι ΗΠΑ, χώρα με 330 εκατομμύρια κατοίκους, όδευαν να ξεπεράσουν την Ευρώπη και να γίνουν αυτές το επίκεντρο της πανδημίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Ξεπέρασε τα 935.000 κρούσματα παγκοσμίως ο κορονοϊός που εξαπλώνεται ταχύτατα

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας έκανε λόγο για «σχεδόν εκθετική αύξηση» του κορονοϊού στον πλανήτη. Ο απολογισμό των θυμάτων μέχρι στιγμής παγκοσμίως ανέρχεται σε 47.241 και πάνω από 35.000 άτομα βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.