Φώτο: Shutterstock

Η Κίνα διευρύνει το έλλειμμα της στο 2,8% για να στηρίξει την οικονομία

Η Κίνα θα εκδώσει ειδικά ομόλογα για να στηρίξει την οικονομία της που έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα από την πανδημία του κορονοϊού καθώς έχει τραβήξει χειρόφρενο από τον Φεβρουάριο.

Ειδικά ομόλογα θα εκδώσει η Κίνα που θα διευρύνει το δημόσιο έλλειμμα της για να στηρίξει την οικονομία της, που έχει δεχθεί μεγάλο πλήγμα από την πανδημία του κορονοϊού, ενώ πλέον ανακάμπτει σταδιακά η δραστηριότητα με τους εργαζομένους να επιστρέφουν στα εργοστάσια.

Η πανδημία, που έχει σοβαρές επιπτώσεις στην παραγωγή και τη λειτουργία των επιχειρήσεων, είχε ως αποτέλεσμα η οικονομική δραστηριότητα στη χώρα να τραβήξει «χειρόφρενο» τον Φεβρουάριο καθώς εκατοντάδες εκατομμύρια Κινέζοι παρέμειναν αποκλεισμένοι στα σπίτια τους. Η δραστηριότητα ανακάμπτει, χάρη στην προοδευτική άρση των μέτρων κατά της επιδημίας αλλά οι επιπτώσεις στην οικονομία αναμένεται να έχουν διάρκεια.

Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης για το θέμα αυτό, κορυφαίοι Κινέζοι αξιωματούχοι συμφώνησαν να διευρυνθεί το έλλειμμα και να εκδοθούν ειδικά ομόλογα για να υποστηριχθεί η οικονομία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα. Δεν έγιναν γνωστές άλλες λεπτομέρειες. Σύμφωνα με το Πεκίνο, το δημοσιονομικό έλλειμμα της Κίνας ανήλθε στο 2,8% του ΑΕΠ το 2019.

Στη Κίνα σταδιακά ξεκινά η παραγωγή στα εργοστάσια και προγραμματίζεται η έναρξη ορισμένων αεροπορικών πτήσεων. Οι εργαζόμενοι επιστρέφουν στην εργασία τους, οι γραμμές παραγωγής αρχίζουν να κυλούν και ακόμη και το αρχικό επίκεντρο της επιδημίας η πόλη Γουχάν, εκτιμάται ότι σύντομα θα αποκτήσει τους γνώριμους ρυθμούς σε όλες τις δραστηριότητες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Έκδοση ομολόγων 414 δισ. δολαρίων τον Ιανουάριο στην Κίνα

Η αξία των ομολόγων που εξέδωσε το υπουργείο των Οικονομικών έφτασε τα 170 δισ. γουάν, ενώ η αξία των ομολόγων που εξέδωσαν οι τοπικές διοικήσεις έφτασε στα 785 δισ. γουάν, σύμφωνα με τη Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας.
USA-flag-Irak
ΔΙΕΘΝΗ

Αναστέλλουν οι ΗΠΑ πτήσεις κινεζικών αεροπορικών εταιρειών

Αυτή η απαγόρευση θα τεθεί σε ισχύ στις 16 Ιουνίου, αλλά δεν αποκλείεται ότι η εφαρμογή αυτού του μέτρου να γίνει πριν αυτήν την ημερομηνία, αν ο Αμερικανός πρόεδρος το αποφασίσει, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Μεταφορών.
ΔΙΕΘΝΗ

Ελπίδες για κινεζικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού στο τέλος του έτους

Η γραμμή παραγωγής θα έχει ετήσια ικανότητα παρασκευής από 100 ως 120 εκατομμύρια δόσεις με την Κίνα να έχει πέντε εμβόλια κατά του κορονοϊού να βρίσκονται στο στάδιο των κλινικών δοκιμών.