ΓΔ: 2507.13 1.04% Τζίρος: 136.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:02:36
Φωτο: Shutterstock

Αχτίδα ελπίδας στην Ιταλία καθώς επιβραδύνεται η αύξηση νέων κρουσμάτων

Επιβραδύνεται ο αριθμός των νέων κρουσμάτων και θανάτων από κορονοϊό στην Ιταλία που μετράει μέχρι στιγμής περισσότερους από 10.700 νεκρούς με το σύστημα Υγείας της χώρας να βρίσκεται υπό ασφυκτική πίεση.

Μπορεί να συνεχίζεται να αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στην Ιταλία που έχουν φτάσει πλέον τους 10.779, όμως οι Αρχές έχουν λόγους να αισιοδοξούν καθώς καταγράφεται επιβράδυνση της εμφάνισης νέων κρουσμάτων αλλά και του αριθμού των νεκρών. Υπενθυμίζουμε πως το σύστημα Υγείας της Ιταλίας βρίσκεται υπό τρομερή πίεση με την Γερμανία να φιλοξενεί ήδη 73 Ιταλούς ασθενείς σε γερμανικά νοσοκομεία.

Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση, ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων περιστατικών κορονοϊού στην Ιταλία είναι 97.689. Παράλληλα, 13.030 άνθρωποι έχουν ιαθεί. Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορονοϊού ήταν 92.472 και είχαν χάσει την ζωή τους 10.023 άνθρωποι ενώ 12.384 είχαν ιαθεί. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 756 ασθενείς και καταγράφηκαν 5.217 νέα κρούσματα. 646 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

3.906 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 27.386 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 42.558 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Στην Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 41.007 και οι νεκροί 6.360. Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 13.119 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 1.443. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 8.358, με 392 νεκρούς. Σε σχέση με το προηγούμενο εικοσιτετράωρο ο ρυθμός μετάδοσης του ιού, αλλά και ο αριθμός των νεκρών, έχουν ελαφρά περιοριστεί.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θερμόμετρο καύσωνα
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Πέντε θάνατοι από καύσωνα σε 24 ώρες

Πέντε θύματα άφησε στην Ιταλία το νέο κύμα καύσωνα, με 25 πόλεις σε ύψιστο συναγερμό. Από αύριο αναμένονται ισχυρές βροχές στα βόρεια. Μουσεία, γυμναστήρια και πολιτιστικά κέντρα λειτουργούν δωρεάν ως καταφύγια δροσιάς.
Θερμόμετρο καύσωνα
ΔΙΕΘΝΗ

Τουλάχιστον πέντε νεκροί στην Ιταλία από το κύμα καύσωνα

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι, κυρίως εργαζόμενοι σε αγροτικές και οικοδομικές εργασίες, έχασαν τη ζωή τους στην Ιταλία λόγω του σφοδρού καύσωνα. Σε ύψιστη επιφυλακή 17 πόλεις, ενώ η Φλωρεντία έκλεισε τα ταμεία της πινακοθήκης Ουφίτσι.
Αστυνομικός Ιταλίας υπηρεσία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Οκτώ τραυματίες στη Μόντενα, οι τέσσερις σοβαρά

Ο δράστης της επίθεσης στη Μόντενα τραυμάτισε οκτώ άτομα, τέσσερα σοβαρά, με μια γυναίκα, 55 ετών, σε κρίσιμη κατάσταση. Πρόκειται για 31χρονο με ψυχολογικά προβλήματα, που συνελήφθη μετά το περιστατικό.
Ιατρός στο νοσοκομείο
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανός τουρίστας σε καραντίνα στο Μιλάνο λόγω επαφής με χανταϊό

Βρετανός τουρίστας νοσηλεύεται σε καραντίνα στο Μιλάνο για 40 μέρες, αφού είχε επαφή σε πτήση με ηλικιωμένη που πέθανε από χανταϊό. Η ειδοποίηση ήρθε από το βρετανικό υπουργείο Υγείας προς τις ιταλικές αρχές.
Νοσοκομειακό δωμάτιο κλίνες
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλός 25χρονος με ύποπτα συμπτώματα χανταϊού μεταφέρεται σε νοσοκομείο

Νεαρός 25 ετών από την Καλαβρία, που ταξίδευε με την ίδια πτήση όπου εντοπίστηκε ο χανταϊός, παρουσιάζει συμπτώματα και μεταφέρεται στο νοσοκομείο Σπαλαντζάνι της Ρώμης για εξετάσεις, σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης.
Ελικόπτερο διάσωσης Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλός σε καραντίνα μετά από επαφή με γυναίκα που πέθανε από χανταϊό

Σε καραντίνα τέθηκαν δύο νεαροί άνδρες σε Νάπολη και Καλαβρία που ήρθαν σε επαφή με 69χρονη γυναίκα η οποία πέθανε από χανταϊό. Θα παραμείνουν προληπτικά απομονωμένοι για 45 ημέρες, χωρίς συμπτώματα. Σε παρακολούθηση δύο ακόμα άτομα.