Φωτο: Shutterstock

Αχτίδα ελπίδας στην Ιταλία καθώς επιβραδύνεται η αύξηση νέων κρουσμάτων

Επιβραδύνεται ο αριθμός των νέων κρουσμάτων και θανάτων από κορονοϊό στην Ιταλία που μετράει μέχρι στιγμής περισσότερους από 10.700 νεκρούς με το σύστημα Υγείας της χώρας να βρίσκεται υπό ασφυκτική πίεση.

Μπορεί να συνεχίζεται να αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στην Ιταλία που έχουν φτάσει πλέον τους 10.779, όμως οι Αρχές έχουν λόγους να αισιοδοξούν καθώς καταγράφεται επιβράδυνση της εμφάνισης νέων κρουσμάτων αλλά και του αριθμού των νεκρών. Υπενθυμίζουμε πως το σύστημα Υγείας της Ιταλίας βρίσκεται υπό τρομερή πίεση με την Γερμανία να φιλοξενεί ήδη 73 Ιταλούς ασθενείς σε γερμανικά νοσοκομεία.

Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση, ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων περιστατικών κορονοϊού στην Ιταλία είναι 97.689. Παράλληλα, 13.030 άνθρωποι έχουν ιαθεί. Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορονοϊού ήταν 92.472 και είχαν χάσει την ζωή τους 10.023 άνθρωποι ενώ 12.384 είχαν ιαθεί. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 756 ασθενείς και καταγράφηκαν 5.217 νέα κρούσματα. 646 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

3.906 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 27.386 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 42.558 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Στην Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 41.007 και οι νεκροί 6.360. Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 13.119 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 1.443. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 8.358, με 392 νεκρούς. Σε σχέση με το προηγούμενο εικοσιτετράωρο ο ρυθμός μετάδοσης του ιού, αλλά και ο αριθμός των νεκρών, έχουν ελαφρά περιοριστεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Προετοιμάζεται για την επόμενη φάση στην εποχή του κορονοϊού η Ιταλία

Η Ιταλία ετοιμάζεται να εισέλθει στην «δεύτερη φάση» από την ερχόμενη Δευτέρα με την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων. Πολλοί δήμοι καλούν να συνεχιστεί όσο γίνεται η τηλε-εργασία.
ΔΙΕΘΝΗ

Drones στην Ιταλία για επιτήρηση καραντίνας

Αν και η πανδημία του νέου κορονοϊού έχει παρουσιάσει σημάδια επιβράδυνσης, συνεχίζεται να εξαπλώνεται ταχύτατα, με drones να χρησιμοποιούνται για την επιτήρηση του πληθυσμού, και ελέγχουν επίσης και την θερμοκρασία των πολιτών.
ΔΙΕΘΝΗ

Λουίτζι ντι Μάιο: Κρίνεται το μέλλον της Ευρώπης

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών ανέφερε την βεβαιότητα του πως η Γερμανία δεν επιθυμεί την διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σημειώνοντας πως τώρα είναι αναγκαίο να κινηθούν όλες οι χώρες μαζί προς την σωστή κατεύθυνση.