Φώτο: Shutterstock

Πρόβλεψη Τραμπ πως θα κορυφωθούν οι θάνατοι σε 2 εβδομάδες

Ο Αμερικανός πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου ανέφερε πως αν οι ΗΠΑ συγκρατήσουν τον αριθμό των θανάτων σε 100.000-200.000 άτομα τότε θα έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά.

Με την εξάπλωση του κορονοϊού στις ΗΠΑ να είναι ταχύτατη καθώς καταγράφονται 132.637 επιβεβαιωμένα κρούσματα και ο αριθμός των νεκρών να ξεπερνάει τα 2.000 άτομα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εκτίμησε ότι οι θάνατοι εξαιτίας της επιδημίας του κορονοϊού θα φθάσουν στην κορύφωσή τους «πιθανόν» σε δύο εβδομάδες.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ ανέφερε οτι «οι προβλέψεις λένε ότι η κορύφωση του δείκτη θνησιμότητας θα γίνει μέσα σε δύο εβδομάδες», και διαβεβαίωσε πως «θα μπούμε στον δρόμο της ανάκαμψης ως την 1η Ιουνίου».

Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε πως παρατείνει ως την 30ή Απριλίου την ισχύ των συστάσεων που έχει δώσει η κυβέρνησή του για τη λεγόμενη κοινωνική αποστασιοποίηση, τον περιορισμό των επαφών για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του νέου κορονοϊού. Αρχικά ο στόχος ήταν τα μέτρα περιορισμού να αρθούν το Πάσχα των καθολικών, τη 12η Απριλίου.

Ένας από τους γνωστότερους ειδικούς λοιμωξιολόγους και σύμβουλος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την πανδημία του νέου κορονοϊού, εξέφρασε την εκτίμηση, με επιφύλαξη όπως επισήμανε, ότι οι νεκροί στις ΗΠΑ μπορεί να φτάσουν τις 100.000-200.000. «Με βάση αυτά που βλέπουμε σήμερα, θα έλεγα μεταξύ 100.000-200.000», είπε ο Δρ. Άνθονι Φαούτσι μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, προσθέτοντας ότι τα κρούσματα μπορεί να ανέλθουν σε «εκατομμύρια».

Ο Ντόναλντ Τραμπ τόνισε πως εάν οι αρχές των ΗΠΑ μπορέσουν να συγκρατήσουν τον αριθμό των θανάτων σε 100.000 ως 200.000 ώστε τα θύματα να μη φθάσουν τα 2,2 εκατομμύρια ανθρώπους κατά τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις, αυτό θα σημαίνει πως «κάναμε πολύ καλή δουλειά».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Κίνδυνος τον Ιούνιο να έχουν ξεπεράσει τους 100.000 νεκρούς από κορονοϊό οι ΗΠΑ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε πως δεν αναμένεται απότομη επιβράδυνση των κρουσμάτων κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, με τις ΗΠΑ να μετρούν ήδη 68.000 θύματα από την πανδημία.