ΓΔ: 1424.77 1.21% Τζίρος: 176.45 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Αισιοδοξία για το νέο γύρο διαπραγματεύσεων ΗΠΑ - Κίνας

Στενή επικοινωνία διατηρούν ΗΠΑ και Κίνα προκειμένου να καταγραφούν θετικές εξελίξεις στο νέο γύρο διαπραγματεύσεων για την λήξη του εμπορικού πολέμου, σύμφωνα με Κινέζο αξιωματούχο.

Η Κίνα και οι ΗΠΑ διατηρούν στενή επικοινωνία προκειμένου να καταγραφούν θετικές εξελίξεις στον 13ο γύρο των οικονομικών και εμπορικών διαβουλεύσεων υψηλού επιπέδου, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί για να διεξαχθούν τον επόμενο μήνα στην Ουάσινγκτον, σύμφωνα με την δήλωση Κινέζου αξιωματούχου.

Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου Γκάο Φενγκ δήλωσε στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι η στάση της Κίνας για τις διαβουλεύσεις παραμένει σταθερή, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι οι δύο πλευρές θα συναντηθούν στην μέση των διεκδικήσεων τους, στοχεύοντας στο αμοιβαίο συμφέρον.

Ο Γκάο είχε σημειώσει επίσης ότι η Κίνα συνεχίζει τις εσωτερικές διαδικασίες για να παρουσιάσει την πολυαναμενόμενη «λίστα με αναξιόπιστες εταιρίες» που θα χρησιμοποιηθεί για να τιμωρηθούν εταιρίες που έχουν υπονομεύσει τα εθνικά συμφέροντας της Κίνας. Αυτό θεωρείται από κάποιους αναλυτές ως βολικό εργαλείο για αντίποινα στις αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος κινεζικών τεχνολογικών εταιριών, όπως του τηλεπικοινωνιακού κολοσσού Huawei.

Ωστόσο, ο Γκάο δήλωσε ότι ο στόχος της λίστας είναι να προστατευθεί ο θεμιτός ανταγωνισμός, και «όχι να στοχοποιηθούν οι εταιρίες, οργανισμοί ή ιδιώτες κάποιας χώρας». «Καλωσορίζουμε εταιρίες από όλες τις χώρες στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, να επενδύσουν και να δραστηριοποιηθούν στην Κίνα», δήλωσε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο λήξης του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ - Κίνας

Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως αντιτίθεται κατηγορηματικά στα «ψέματα» των ΗΠΑ που ειπώθηκαν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ αυξάνοντας την ένταση μεταξύ των δυο χωρών.
ΔΙΕΘΝΗ

Βήμα από ΗΠΑ για γεφύρωση του χάσματος με Κίνα

To Γενικό Εμπορικό Επιμελητήριο Κίνας- ΗΠΑ (The Chinese American General Chamber of Commerce -CAGCC) στην αμερικανική πολιτεία της Ουάσινγκτον θα λειτουργήσει ως μία ένα γέφυρα επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και επιχειρήσεων μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ.
ΔΙΕΘΝΗ

Η Γερμανία καλεί για λύση στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ - Κίνας

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς δήλωσε ότι εταιρίες σε όλο τον κόσμο αναμένουν μια ένδειξη βελτίωσης στη διαμάχη μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας για τους δασμούς και τόνισε την ανάγκη για εξεύρεση λύσης.