ΓΔ: 893.76 2.09% Τζίρος: 88.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Εκτοξεύει την παραγωγή αναπνευστήρων η Ρωσία

Στην παραγωγή 1.500 αναπνευστήρων κάθε μήνα στοχεύει η Ρωσία που αυξάνει τα μέτρα προστασίας καθώς περιμένει την κορύφωση της επιδημίας στα τέλη Απριλίου, ενώ έχει ήδη αγοράσει 51 εκατ. μάσκες από την Κίνα.

Η Ρωσία αυξάνει σταδιακά την παραγωγή των αναπνευστήρων, με στόχο να φθάσει από τους 80 μηνιαίως που είναι σήμερα, στους 200 την επόμενη εβδομάδα και στους 1500 σ’ ένα μήνα δήλωσε σήμερα ο υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου Ντενίς Μαντούροφ.

«Να μιλήσουμε έντιμα, τον Οκτώβριο μήνα του προηγούμενου έτους όλοι σκεφτόμασταν να αλλάξουμε το είδος παραγωγής της επιχείρησης KRET (κατασκευάζει αναπνευστήρες), σκεπτόμενοι μάλιστα να σταματήσουμε την παραγωγή. Δόξα σοι ο Θεός που δεν το κάναμε» δήλωσε ο Μαντούροφ κατά την διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης.

Παράλληλα ο Μαντούροφ ανακοίνωσε ότι η Ρωσία αγόρασε από την Κίνα 51 εκατομμύρια μάσκες οι οποίες διοχετεύθηκαν στις περιφέρειες και περιμένει να παραλάβει αλλά 21 εκατομμύρια μάσκες. Παράλληλα είπε ότι εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο να παραγγείλει εκ νέου από την Κίνα ιατρικές στολές προστασίας.

Η αύξηση των τεστ που πραγματοποιούνται στη χώρα έχει αυξήσει τον αριθμό των καταγεγραμμένων κρουσμάτων με τις υγειονομικές Αρχές της Ρωσίας να πιστεύουν οτι πλησιάζουν στην κορύφωση της επιδημίας στην χώρα, ενώ μείωση των νεών κρουσμάτων μπορεί να παρατηρηθεί ήδη κατά τα τέλη Απριλίου ή τον Μάιο, εκτιμά ο επικεφαλής επιδημιολόγος του ρωσικού υπουργείου Υγείας Νικολάι Μπρίκα.

«Αυτό που βλέπουμε δεν είναι η κορύφωση καθώς συνεχίζει να αυξάνεται ο αριθμός των νοσούντων στη χώρα μας, όπως και σε όλο τον κόσμο. Νομίζω ότι προσεγγίζουμε την κορύφωση, αυτό θα ήθελα να πιστεύω. Νομίζω ότι στα τέλη Απριλίου, τον Μάιο, θα είναι ακριβώς η περίοδος εκείνη, όταν τα νέα κρούσματα θα αρχίσουν να μειώνονται ουσιαστικά και η δραστηριότητα της επιδημίας θα μειωθεί», δήλωσε ο Μπρίκα.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ