Φώτο: Shutterstock

Παραμένει αρνητικός στα κορονο-ομόλογα ο υπ. Οικονομικών της Ολλανδίας

Τα «κορονο-ομόλογα» θα δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα παρά λύσεις υποστήριξε ο Ολλανδός ΥΠΟΙΚ Βόκπε Χούκστρα, επιμένοντας σε απόψεις που είχε διατυπώσει και παλαιότερα.

Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Βόκπε Χούκστρα δήλωσε σήμερα ότι η δημιουργία των λεγόμενων «κορονο-ομολόγων» θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα παρά λύσεις για την ανάκαμψη της οικονομίας μακροπρόθεσμα από τη στιγμή που θα ξεπεραστεί η κρίση του νέου κορονοϊού.

«Η Ολλανδία ήταν και παραμένει αντίθετη στην ιδέα των ευρωομολόγων (κάποιες φορές ονομάζονται ‘κορονο-ομόλογα’), πιστεύουμε ότι αυτό θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα παρά λύσεις για την ΕΕ», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Χούκστρα, ύστερα από την αποτυχία των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης να καταλήξουν σε μια κοινή οικονομική απάντηση.

Ο Ολλανδός υπουργός επανέλαβε επίσης τη θέση της Χάγης σε ό,τι αφορά τη χρήση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM). «Ο ESM είναι ένας πιστωτής ύστατης προσφυγής όταν οι χώρες αντιμετωπίζουν μεγάλες οικονομικές δυσκολίες. Κατά την άποψή μας, η χρήση αυτού του προϋπολογισμού πρέπει να συνοδεύεται από μια συγκεκριμένη μορφή προϋποθέσεων», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι σε παρόμοιου περιεχομένου δηλώσεις είχε προχωρήσει ο κ. Χούκστρα και την προηγούμενη εβδομάδα, όταν είχε παραδεχθεί ότι ορισμένα από τα λεγόμενά του είχαν δείξει «λίγη συμπάθεια προς τις χώρες του Νότου», σημείωνε όμως ότι είναι αρνητικός στην έκδοση κορονο-ομολόγου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Ολλανδός πιθανόν μολύνθηκε από βιζόν σε εκτροφείο

Η υπουργός Γεωργίας υποβάθμισε τους φόβους και για άλλες μολύνσεις από ζώα σε ανθρώπους, λέγοντας ότι τα δείγματα αέρα και σκόνης που ελήφθησαν εξωτερικά των εκτροφείων βιζόν δεν περιείχαν κανένα ίχνος του ιού.