ΓΔ: 2099.35 0.78% Τζίρος: 161.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Συνάντηση Σακελλαροπούλου – Μέρκελ στην οικία του Γερμανού πρέσβη
Φωτο: ΑΠΕ, Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Συνάντηση Σακελλαροπούλου – Μέρκελ στην οικία του Γερμανού πρέσβη

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου συναντήθηκε με την Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα. Συζητήθηκαν οι ελληνογερμανικές σχέσεις και οι διεθνείς εξελίξεις.

Σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση μεταξύ της τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και της πρώην Καγκελαρίου της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, στην οικία του Γερμανού πρέσβη στην Αθήνα, Αντρέας Κίντλ.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και διακεκριμένες προσωπικότητες από την πολιτική και την ακαδημαϊκή κοινότητα. Μεταξύ αυτών, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κυριάκος Πιερρακάκης, η υφυπουργός Εξωτερικών, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, η πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα, Laurence Auer, ο πρόεδρος του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, Συμεών Τσομώκος, η πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών, Βασιλική Γεωργιάδου, καθώς και ο ομότιμος καθηγητής Ιστορίας του ΕΚΠΑ, Χάγκεν Φλάισερ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για τις ελληνογερμανικές σχέσεις, τις εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και για ζητήματα που αφορούν το διεθνές γεωπολιτικό περιβάλλον.

Η επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ, με την πολυετή της εμπειρία στη γερμανική και ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή, αποτέλεσε ευκαιρία για έναν γόνιμο και υψηλού επιπέδου διάλογο με Έλληνες αξιωματούχους και προσωπικότητες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

merkel, eurwkoinoboulio, EE
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μέρκελ: Επιθετική και προκλητική η συμπεριφορά της Τουρκίας

Την έντονη ανησυχία της για τις δραστηριότητες της Τουρκίας στην Αν. Μεσόγειο εξέφρασε η καγκελάριος, προσθέτοντας, όμως, ότι η ΕΕ θα πρέπει να συνεχίσει να στηρίζει την Άγκυρα στο προσφυγικό.
Σημαία Νέας Δημοκρατίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Ανάδειξη των ελληνογερμανικών οικονομικών σχέσεων σε εκδήλωση

Σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας συζητήθηκαν οι προοπτικές ενίσχυσης των ελληνογερμανικών οικονομικών σχέσεων, οι επενδυτικές δυνατότητες και οι ευρωπαϊκές προκλήσεις που διαμορφώνουν το νέο περιβάλλον συνεργασίας.
Δημήτρης Παπαστεργίου χαμογελαστός
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ελλάδα διπλασιάζει τη συμμετοχή της στα ευρωπαϊκά προγράμματα διαστήματος

Η Ελλάδα διπλασιάζει τη συμμετοχή της στα προγράμματα της ESA, φθάνοντας τα 66 εκατ. ευρώ ανά τριετία, ώστε να ενισχύσει την καινοτομία, την ασφάλεια και την εγχώρια τεχνολογία, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Δημήτρης Παπαστεργίου.
Κυριάκος Πιερρακάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: Η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερες γερμανικές επενδύσεις

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης μίλησε στη Deutsche Welle για τη σταθερή βελτίωση της οικονομίας, την επιτυχία της ψηφιακής μεταρρύθμισης, τις επενδύσεις, τις ευρωπαϊκές προκλήσεις και τη στήριξη της Ελλάδας στην ένταξη της Βουλγαρίας στην ευρωζώνη.