ΓΔ: 2267.21 -0.52% Τζίρος: 121.50 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:34:43
Ντόναλντ Τραμπ Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Φώτο: Shutterstock

Ζελένσκι – Τραμπ: Συνεργασία για την ενίσχυση της αεράμυνας της Ουκρανίας

Ο Ζελένσκι δήλωσε πως συζήτησε με τον Τραμπ την ενίσχυση της αεράμυνας, κοινή αμυντική παραγωγή, αγορές και επενδύσεις για την ασφάλεια της Ουκρανίας.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αποκάλυψε ότι στο επίκεντρο της σημερινής τηλεφωνικής επικοινωνίας του με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ βρέθηκε η ενίσχυση της αντιαεροπορικής άμυνας της χώρας του. 

Όπως δήλωσε, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά για τη βελτίωση της ικανότητας της Ουκρανίας να προστατεύσει τον εναέριο χώρο της.

Παράλληλα, ο Ζελένσκι ανέφερε πως η συνομιλία επεκτάθηκε και σε ζητήματα διμερούς συνεργασίας στον τομέα της άμυνας, συμπεριλαμβανομένης της συνεκμετάλλευσης της αμυντικής παραγωγής, των κοινών προμηθειών, αλλά και πιθανών επενδυτικών πρωτοβουλιών.

Η ανακοίνωση έρχεται σε μια περίοδο που το Κίεβο αναζητεί ενισχυμένη υποστήριξη από τους Δυτικούς συμμάχους του, ενόψει της κλιμακούμενης ρωσικής στρατιωτικής πίεσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βολοντίμιρ Ζελένσκι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι στο Μόναχο: «Νέα μέτρα» για ασφάλεια και συναντήσεις με ηγέτες ΕΕ

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έφτασε στο Μόναχο για τη Διάσκεψη Ασφάλειας και συναντήσεις για την αμυντική βιομηχανία. Τόνισε την ανάγκη για κοινή παραγωγή και συντονισμό. Θα επισκεφθεί επίσης ουκρανογερμανική εταιρεία drone.
Οχήματα και εμπόδια Κιέβου
ΔΙΕΘΝΗ

Οι σύμμαχοι της Ουκρανίας υπόσχονται στρατιωτική βοήθεια 35 δισ. δολαρίων

Οι σύμμαχοι της Ουκρανίας δεσμεύτηκαν σε στρατιωτική βοήθεια ύψους 35 δισ. δολαρίων φέτος, σύμφωνα με τον Βρετανό ΥΠΕΘΑ Τζον Χίλι, περιλαμβάνοντας νέες και παλαιότερες υποσχέσεις, με στόχο ενίσχυση της πίεσης στη Ρωσία.
Πολεμικά πλοία ασκήσεων
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία και Γαλλία ενισχύουν τη συνεργασία για συμπαραγωγή όπλων

Η Ουκρανία και η Γαλλία υπέγραψαν επιστολή προθέσεων για κοινή παραγωγή όπλων, μετά από επίσκεψη της Γαλλίδας υπουργού Άμυνας στο Κίεβο. Η συμφωνία ενισχύει μακροπρόθεσμα την ουκρανική άμυνα εν μέσω του πολέμου με τη Ρωσία.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: «Ανταλλαγή» ουκρανικών drones με πυραύλους και MiG-29 από Πολωνία

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι το Κίεβο εξετάζει ανταλλαγή drones με αντιαεροπορικούς πυραύλους και πολωνικά MiG-29. Ο Τουσκ προανήγγειλε πακέτο βοήθειας 200 εκατ. ζλότι και συνεργασία για τη διασύνδεση ηλεκτρικών δικτύων.
Έλον Μασκ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Το Κίεβο ευχαριστεί τον Μασκ για τον αποκλεισμό ρωσικών drones μέσω Starlink

Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας ευχαρίστησε τον Ίλον Μασκ και τη SpaceX για μέτρα που εμποδίζουν τη χρήση του Starlink από τη Ρωσία για drone στην Ουκρανία, τονίζοντας τον θετικό αντίκτυπο και αποκαλώντας τον Μασκ “φίλο της Ουκρανίας”.
Κατεστραμμένο κτίριο πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικές επιθέσεις σε ουκρανικούς σιδηροδρόμους σε ένα 24ωρο, καταγγέλλει η Σβιριντένκο

Η πρωθυπουργός Ουκρανίας ανέφερε πως οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επτά επιθέσεις με drone σε σιδηροδρομικές υποδομές το τελευταίο 24ωρο, καταγγέλλοντας εσκεμμένη τρομοκρατία κατά των εφοδιαστικών δρόμων της χώρας.