ΓΔ: 2726.49 1.07% Τζίρος: 327.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: Shutterstock

Μεγάλες ενέσεις από την Fed, δάνεια 600 δισ. σε επιχειρήσεις

Στόχος της αμερικανικής κεντρικής τράπεζες είναι να φθάσουν τα προγράμματα χορήγησης ρευστότητας στα 2,3 τρισ. δολ. Θα αγοράσει το 95% νέων δανείων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Άλλη μια μεγάλη δόση μέτρων παροχής ρευστότητας στην αμερικανική οικονομία, αυτή την φορά με έμφαση στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ανακοίνωσε η αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα, στο πλαίσιο του συνολικού της στόχου να προσφέρει ρευστότητα 2,3 τρισ. δολ. στην οικονομία, ώστε να αντιμετωπισθούν οι συνέπειες από τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό.

Ειδικότερα, η Fed, όπως ανακοίνωσε ο Τζερόμ Πάουλ με γραπτή δήλωσή, προσπαθεί να προσφέρει όσο περισσότερη ανακούφιση και σταθερότητα γίνεται. Σε αυτή την προσπάθεια, έχει την υποστήριξη και του υπουργείου Οικονομικών.

Το σημαντικότερο νέο μέτρο που ανακοινώθηκε είναι το Ταμείο για Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις (Main Street Lending Fund). Μέσω αυτού του Ταμείου, η Fed θα αγοράσει το 95% των νέων δανείων που θα χορηγήσουν οι τράπεζες σε επιχειρήσεις με 4ετή διάρκεια και περίοδο χάριτος ενός έτους. Ένα ακόμη χρηματοδοτική εργαλείο που ενεργοποιεί η Fed είναι η αγορά χρεογράφων απευθείας από τις πολιτείες των ΗΠΑ, τις κομητείες και τις πόλεις. Επίσης, επεκτείνεται ένα άλλο πρόγραμμα της Fed για την αγορά τιτλοποιημένων δανείων υψηλής πιστοληπτικής διαβάθμισης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ χειρονομία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Απειλεί με διακοπή εμπορίου αν η Fed δεν μειώσει τα επιτόκια

Ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε τη Fed να μειώσει άμεσα τα επιτόκια, διαφορετικά απειλεί να διακόψει εμπορικές σχέσεις με χώρες που έχουν εμπορικό έλλειμμα με τις ΗΠΑ. Η δήλωσή του ήρθε μετά από θετικά στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας.
Κτίριο Ομοσπονδιακής Τράπεζας ΗΠΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Fed: Ανησυχία του προέδρου της για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ

Ο πρόεδρος της Fed Κέβιν Γουόρς χαρακτήρισε τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ «ανησυχητικό» και δήλωσε ότι η νομισματική πολιτική δεν είναι αυστηρή, αφήνοντας να εννοηθεί πως τα επιτόκια θα παραμείνουν αμετάβλητα στη νέα συνεδρίαση της Fed.