ΓΔ: 2033.97 0.73% Τζίρος: 205.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Αντόνιο Κόστα πορτρέτο
Ο Αντόνιο Κόστα με φόντο σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ευρωπαϊκή σύνοδο.

Μήνυμα Κόστα υπέρ της Φον ντερ Λάιεν για τους εμπορικούς δασμούς

Ο Αντόνιο Κόστα, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στηρίζει την Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν και τις πρωτοβουλίες της Κομισιόν για μια δίκαιη εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ, σύμφωνα με ανάρτησή του στο «Χ».

Τη στήριξή του στη νυν Πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν και στις πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εξεύρεση δίκαιης εμπορικής συμφωνίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες. εξέφρασε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα, με το δημόσιο μήνυμά του στην πλατφόρμα «Χ».

Το μήνυμα του κ. Κόστα ήρθε ως απάντηση στην ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος γνωστοποίησε επίσημα πως σκοπεύει να επιβάλλει δασμούς ύψους 30% στα ευρωπαϊκά προϊόντα που εισάγονται στη χώρα από την 1η Αυγούστου.

Μέσα από το μήνυμά του στη δημοφιλή πλατφόρμα, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου υπογράμμισε ότι «το ελεύθερο και δίκαιο εμπόριο οδηγεί στην ευημερία, δημιουργεί θέσεις εργασίας και ενισχύει τις αλυσίδες εφοδιασμού». Έδωσε έμφαση στις επιπτώσεις της επιβολής δασμών, σημειώνοντας πως «οι δασμοί είναι φόροι. Τροφοδοτούν τον πληθωρισμό, δημιουργούν αβεβαιότητα και εμποδίζουν την οικονομική ανάπτυξη».

Ο Αντόνιο Κόστα διαβεβαίωσε, τέλος, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει ενωμένη και αποφασισμένη να προασπίσει τα συμφέροντά της, ενώ προσέθεσε πως η στήριξη προς την πρόεδρο της Κομισιόν και τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ είναι απόλυτη. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Θα συνεχίσουμε να οικοδομούμε ισχυρές εμπορικές συνεργασίες παγκοσμίως. Η ΕΕ παραμένει σταθερή, ενωμένη και έτοιμη να προστατεύσει τα συμφέροντά μας, υποστηρίζοντας πλήρως την πρόεδρο @vonderleyen και τις προσπάθειες της Επιτροπής για την επίτευξη μιας δίκαιης συμφωνίας με τις ΗΠΑ.»

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ ομιλία ΟΗΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Στήριξη Ευρωπαίων ηγετών στη θέση Τραμπ για κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία

Οι ηγέτες ευρωπαϊκών χωρών στηρίζουν τη θέση του Τραμπ για άμεσο τερματισμό των μαχών στην Ουκρανία και έναρξη διαπραγματεύσεων με βάση την τρέχουσα γραμμή του μετώπου, τονίζοντας την ενότητα τους υπέρ μιας δίκαιης, διαρκούς ειρήνης.
Βίλνιους πανοραμική θέα
ΔΙΕΘΝΗ

Λιθουανός ΥΠΕΞ: Ο Πούτιν δεν είναι δεκτός σε καμιά ευρωπαϊκή πρωτεύουσα

Ο Λιθουανός ΥΠΕΞ δήλωσε πως ο Πούτιν δεν έχει θέση σε καμία ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, εκτός από τη Χάγη ενώπιον του δικαστηρίου, αναφερόμενος σε πιθανή συνάντηση Πούτιν-Τραμπ στη Βουδαπέστη.