ΓΔ: 957.6 0.63% Τζίρος: 80.51 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Pixabay

Μέτρα για τη στήριξη οικονομίας και επιχειρήσεων παίρνει η Ρουμανία

Τα πιο σημαντικά μέτρα που εγκρίθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι ευέλικτες κατανομές μεταξύ ταμείων και ευέλικτα κονδύλια μεταξύ των επιχειρησιακών προγραμμάτων, που υποστηρίζουν όλες τις ρουμανικές επιχειρήσεις.

Η Ρουμανία ζήτησε την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ένα σύνολο μέτρων στήριξης της οικονομίας, η οποία πλήττεται από την πανδημία της COVID-19.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Coronavirus Response Investment Initiative (CRII και CRII +), που εγκαινιάστηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το υπουργείο Ευρωπαϊκών Πόρων της Ρουμανίας παρουσίασε ένα σύνολο μέτρων με στόχο να θα μετριάσουν και να ελαχιστοποιήσουν τις αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας.

Τα πιο σημαντικά μέτρα που προτάθηκαν από τη Ρουμανία και τα οποία εγκρίθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι ευέλικτες κατανομές μεταξύ ταμείων (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και Ταμείο Συνοχής) και ευέλικτα κονδύλια μεταξύ των επιχειρησιακών προγραμμάτων, που υποστηρίζουν όλες τις ρουμανικές επιχειρήσεις, οι οποίες επηρεάζονται από τον κορονοϊό.

«Δεν πρόκειται για επιπρόσθετες πιστώσεις, αλλά για αναπροσανατολισμό των αναγκών σύμφωνα με τις τρέχουσες κοινωνικές και οικονομικές πραγματικότητες, χωρίς να επηρεαστούν οι στόχοι που θέτει η Ρουμανία», διευκρινίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Ευρωπαϊκών Πόρων.

Από τις 16 Μαρτίου, όταν κηρύχθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέχρι και τις 10 Απριλίου, περισσότερες από ένα εκατομμύριο συμβάσεις εργασίας έχουν παυθεί, εξαιτίας της κρίσης του κορονοϊού. Οι τομείς που επλήγησαν περισσότερο είναι η μεταποίηση (311.445 συμβάσεις εργασίας), το λιανεμπόριο και το χονδρεμπόριο (194.236) και τα ξενοδοχεία(119.836).

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού στη Ρουμανία ανήλθε σε 5.990 και των θυμάτων σε 314.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

covid-19-metallaxi-koronoios
ΔΙΕΘΝΗ

Ρουμανία: Ζητά τη βοήθεια της ΕΕ λόγω έξαρσης των κρουσμάτων COVID-19

Μέχρι στιγμής, έχουν παραδοθεί στη χώρα 200 συμπυκνωτές οξυγόνου από την Ολλανδία, 50 συμπυκνωτές οξυγόνου από την Πολωνία, 5.200 φιαλίδια μονοκλωνικών αντισωμάτων από την Ιταλία, 15 αναπνευστήρες και 8 συμπυκνωτές οξυγόνου από τη Δανία.
ΔΙΕΘΝΗ

Ρουμανία: Πρόστιμα στους πολίτες που δεν προστατεύονται από τον κοροναϊό

Ένας άνδρας στη Ρουμανία συνελήφθη και τιμωρήθηκε με πρόστιμο 2.000 ευρώ για τη μη τήρηση του πρωτοκόλλου ασφαλείας για όσους επέστρεψαν στη χώρα από περιοχές που έχουν καταγραφεί κρούσματα κοροναϊού.
ΔΙΕΘΝΗ

Ρουμανία: Προβλέπεται επιβράδυνση του ρυθμού οικονομικής ανάπτυξης το 2020

Οικονομικοί αναλυτές από την UniCredit Bank εμφανίζονται σχετικά απαισιόδοξοι για την προοπτική της ρουμανικής οικονομίας το τρέχον έτος, τοποθετώντας τον ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης στο 2,6%, έναντι του αρχικά εκτιμώμενου 4,2%.
ΔΙΕΘΝΗ

Πάνω από 1,72 εκατ. τουρίστες στο Βουκουρέστι το α' δεκάμηνο του 2019

Σύμφωνα με το INS, το α' δεκάμηνο του 2019, ο αριθμός των διανυκτερεύσεων σε ξενοδοχεία στο Βουκουρέστι ανήλθε σε 2,99 εκατομμύρια με τις περισσότερες από αυτές να καταγράφονται τον Οκτώβριο του 2019 (343.720).