Φώτο: Shutterstock

Τουλάχιστον έως τις 7 Μαΐου τα μέτρα στη Βρετανία

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ανάμεσα στα κράτη της Ευρώπης που έχουν υποστεί τα βαρύτερα πλήγματα εξαιτίας της πανδημίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ντόμινικ Ράαμπ αναμένεται να ανακοινώσει μεθαύριο Πέμπτη ότι τα περιοριστικά μέτρα στο Ηνωμένο Βασίλειο πρόκειται να παραμείνουν σε ισχύ τουλάχιστον έως την 7η Μαΐου, έγραψε η εφημερίδα The Times.

Ο Ράαμπ, ο οποίος αντικαθιστά προσωρινά τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος αναρρώνει ακόμη μετά τη νοσηλεία του εξαιτίας της μόλυνσής του από τον κορονοϊό, τόνισε χθες ότι δεν αναμένει η κυβέρνηση να προχωρήσει σε άρση των μέτρων τα οποία εφαρμόζει προτού να είναι βέβαιη πως αυτό μπορεί να γίνει με ασφάλεια.

Συνολικά 11.329 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε νοσοκομεία του Ηνωμένου Βασιλείου εξαιτίας της ασθένειας COVID-19, ενημέρωσε το υπουργείο Υγείας νωρίτερα χθες. Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί είναι τουλάχιστον 88.621. Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ανάμεσα στα κράτη της Ευρώπης που έχουν υποστεί τα βαρύτερα πλήγματα εξαιτίας της πανδημίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Φτηνό στεροειδές μειώνει τη θνητότητα στις πιο βαριές μορφές της Covid-19

Η υδροκορτιζόνη, ένα αντιφλεγμονώδες ευρέως διαδεδομένο στον ιατρικό χώρο, επιτρέπει να αυξηθούν οι πιθανότητες επιβίωσης αλλά και να επιταχύνει την ανάρρωση ασθενών που έχουν προσβληθεί από τις πιο σοβαρές μορφές του νέου κορονοϊού.
ΔΙΕΘΝΗ

Πιο επικίνδυνα τα κλειστά σχολεία για τα παιδιά από την COVID-19 λένε ειδικοί στη Βρετανία

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η έλλειψη σχολείου αυξάνει τις ανισότητες, μειώνει τις ευκαιρίες και μπορεί να οδηγήσει σε επιδείνωση σωματικών και διανοητικών θεμάτων υγείας, επισημαίνουν.
ΔΙΕΘΝΗ

Στο 0,9-1,1 ο δείκτης R στη Βρετανία, νέοι αυστηρότεροι κανόνες

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, «τα δεδομένα σε τοπικό επίπεδο δείχνουν πως η αύξηση (των θετικών κρουσμάτων) συνεχίζει να οφείλεται στις συναντήσεις μεταξύ ανθρώπων νεότερης ηλικίας, μεταξύ 20 και 39 ετών».
ΔΙΕΘΝΗ

Προς κατάργηση o ημερήσιος απολογισμός θανάτων από κορονοϊό στη Βρετανία

Το πόρισμα της εξέτασης, που διέταξε να διενεργηθεί ο υπουργός Υγείας όταν προέκυψε πως η υπηρεσία πιθανόν «υπερέβαλε» όσον αφορά τον αριθμό των θανάτων, αναμένεται να του παραδοθεί εντός της εβδομάδας.