Φώτο: Shutterstock

Σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομίας στη Σλοβενία εν μέσω περιορισμών

Στη χώρα, όπου έχουν καταγραφεί 55 θάνατοι από κορονοϊό, παραμένουν σε ισχύ τα αυστηρά μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας, τα οποία τέθηκαν σε εφαρμογή στις 13 Μαρτίου.

 Στη σταδιακή επανεκκίνηση της παραγωγικής τους δραστηριότητας προχωρούν από σήμερα μεγάλες επιχειρήσεις στη Σλοβενία, οι οποίες είχαν αναστείλει την λειτουργία τους εξαιτίας της COVID-19. Στη χώρα, όπου έχουν καταγραφεί 55 θάνατοι από κορονοϊό, παραμένουν σε ισχύ τα αυστηρά μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας, τα οποία τέθηκαν σε εφαρμογή στις 13 Μαρτίου.

Ο κατασκευαστής οικιακών συσκευών Gorenje, είχε αναστείλει προσωρινά τις δραστηριότητές του στις 23 Μαρτίου. Το εργοστάσιο της εταιρείας που παράγει πλυντήρια και στεγνωτήρια άρχισε τις εργασίες του την περασμένη Παρασκευή και άλλες γραμμές παραγωγής στο Βέλενιε αναμένεται να ξεκινήσουν σήμερα.

Η Adria Mobil, η οποία έκλεισε στις 18 Μαρτίου, ανακοίνωσε ότι οι γραμμές συναρμολόγησης θα αρχίσουν να λειτουργούν ξανά στις 14 Απριλίου, με την εταιρεία να εισάγει ευέλικτες ώρες εργασίας για την προστασία των εργαζομένων.

Η Elan, μια άλλη εταιρεία που ανέστειλε την παραγωγή της στα μέσα Μαρτίου, υιοθετεί παρόμοια μέτρα για την αναδιοργάνωση των αλλαγών για να εξασφαλίσει ότι όσο το δυνατόν λιγότερα άτομα θα εργάζονται στον ίδιο χώρο.

Η Revoz, το εργοστάσιο συναρμολόγησης αυτοκινήτων που ανήκει στη Renault, ανακοίνωσε ότι το ενδεχόμενο επανέναρξης της δραστηριότητάς της στις 20 Απριλίου εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως η επανάληψη των υπηρεσιών δημοσίων συγκοινωνιών, η προσφορά εξαρτημάτων και οι εξελίξεις στη Γαλλία και την Ισπανία.

Παρά τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν για την αναχαίτιση ή τουλάχιστον την επιβράδυνση της εξάπλωσης του κορονοϊού, πολλές μεγάλες εταιρείες κυρίως από τον κλάδο των τροφίμων λειτουργούσαν στο σύνολο, σχεδόν, της παραγωγικής τους ικανότητας.

Ορισμένες εταιρείες απλώς μείωσαν το εύρος των δραστηριοτήτων τους, μεταξύ των οποίων η παραγωγός αλουμινίου Talum και η Hidria, η οποία κατασκευάζει κυρίως προϊόντα υψηλής τεχνολογίας για την αυτοκινητοβιομηχανία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Εκατό εκατομμύρια δόσεις εμβολίου για την Covid-19 υποσχέθηκε ο Τραμπ

Η διανομή του εμβολίου θα ξεκινήσει μέσα σε 24 ώρες από τη στιγμή που θα εγκριθεί από τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες. «Σε μικρό χρονικό διάστημα θα έχουμε ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο και θα νικήσουμε τον ιό» είπε ο Τραμπ.
ΔΙΕΘΝΗ

Δεδομένα από ισπανικά εργαστήρια εκλάπησαν από Κινέζους χάκερ

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η El Pais, οι κυβερνοεπιθέσεις έγιναν στην πλειονότητά τους από Κίνα και Ρωσία, συχνά από κρατικούς οργανισμούς αλλά και από εγκληματικές και πανεπιστημιακές οργανώσεις.
ΔΙΕΘΝΗ

Tην δεξαμεθαζόνη για σοβαρά ασθενείς συστήνει η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων

Να σημειωθεί ωστόσο ότι δεν παρατηρήθηκε καμία μείωση του κινδύνου θανάτου στους ασθενείς που δεν λάμβαναν οξυγόνο. Ο ΠΟΥ έχει συστήσει τη συστηματική χρήση κορτικοστεροειδών στους ασθενείς που βρίσκονται σε σοβαρή ή κρίσιμη κατάσταση.
ΔΙΕΘΝΗ

Μερικό lockdown σε συνοικίες της Μαδρίτης

Η πρόσβαση σε πάρκα και δημόσιους χώρους θα περιοριστεί επίσης, στις συναθροίσεις θα μπορούν να συμμετάσχουν έως 6 άνθρωποι και οι εμπορικές εγκαταστάσεις θα πρέπει να κλείνουν έως τις 10 το βράδυ στις πληγείσες περιοχές.