ΓΔ: 2613.73 -0.03% Τζίρος: 242.69 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Ουκρανικά άρματα μάχης

Βιντεοδιάσκεψη της «Συμμαχίας των Προθύμων» αύριο για την Ουκρανία

Αύριο στις 16:00, μέσω βιντεοδιάσκεψης, θα συναντηθούν οι ηγέτες της «Συμμαχίας των Προθύμων», ενόψει της επίσκεψης Ζελένσκι στην Ουάσινγκτον.

Η επικείμενη βιντεοδιάσκεψη των ηγετών της λεγόμενης «Συμμαχίας των Προθύμων», δηλαδή των βασικών συμμάχων του Κιέβου, αναμένεται να διεξαχθεί αύριο Κυριακή στις 16:00 (ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση από το Μέγαρο των Ηλυσίων. Η συζήτηση αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς πραγματοποιείται παραμονές της κρίσιμης επίσκεψης του Προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στην Ουάσινγκτον.

Στην σημαντική αυτή συνάντηση, θα συμπροεδρεύσουν ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, ο Γερμανός Καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς και ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Κιρ Στάρμερ. Η επιλογή των συγκεκριμένων ηγετών τονίζει τον υψηλό βαθμό συντονισμού ανάμεσα στα βασικά κράτη της Ευρώπης, σε ένα κρίσιμο διπλωματικό σταυροδρόμι για την Ουκρανία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έδρα Ηνωμένων Εθνών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ελλάδα καταδικάζει επιθέσεις σε αμάχους και διπλωμάτες στην Ουκρανία

Στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, η Ελλάδα καταδίκασε επιθέσεις σε διπλωματικές εγκαταστάσεις και αμάχους στην Ουκρανία, εκφράζοντας ανησυχία και καλώντας τη Ρωσία να σεβαστεί τη Σύμβαση της Βιέννης και την προστασία αμάχων.
Γιώργος Γεραπετρίτης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επικοινωνία Γεραπετρίτη-Ρούμπιο: Στο επίκεντρο η Μέση Ανατολή και η Ουκρανία

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα οι ΥΠΕΞ Ελλάδας και ΗΠΑ, εστιάζοντας στις στρατηγικές σχέσεις, τον επικείμενο Στρατηγικό Διάλογο, αλλά και στις εξελίξεις σε Μέση Ανατολή, Ιράν και Ουκρανία.
Υποθαλάσσιο καλώδιο Cyprus
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου: Γαλλική ασπίδα απέναντι στην Τουρκία

Πώς η Αθήνα προσπαθεί μέσω Γαλλίας να ξεκλειδώσει την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδος - Κύπρου, παρακάμπτοντας την αναθεωρητική πολιτική της Άγκυρας. Συμφωνίες, διπλωματικοί ελιγμοί και η επιστροφή της Τουρκίας στην τακτική των παραβιάσεις.
Εμανουέλ Μακρόν συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Καταδίκη ρωσικών επιθέσεων στο Κίεβο, ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων κυρώσεων

Ο Μακρόν καταδίκασε τις ρωσικές επιθέσεις στο Κίεβο, χαρακτήρισε «απαράδεκτη» τη στρατηγική τρόμου της Ρωσίας και τόνισε ότι ΕΕ και εταίροι θα εντείνουν τις κυρώσεις και θα συνεχίσουν τη στρατιωτική στήριξη στην Ουκρανία.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: Καταδίκη ρωσικών επιθέσεων στην Ουκρανία και παραβίασης πολωνικού εναέριου χώρου

Η Ελλάδα καταδικάζει τις ρωσικές επιθέσεις σε αμάχους στην Ουκρανία και την παραβίαση του πολωνικού εναέριου χώρου, εκφράζοντας αλληλεγγύη στην Πολωνία και υπογραμμίζοντας πως τέτοιες ενέργειες παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο.