ΓΔ: 1275.34 -0.37% Τζίρος: 79.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ανθρωπιστική κρίση απειλεί τις Μπαχάμες μετά τον τυφώνα Ντόριαν

Ανάμεσα σε εκκενώσεις περιοχών, έρευνες για τον εντοπισμό θυμάτων και υγειονομικούς κινδύνους, οι Μπαχάμες ετοιμάζονται σήμερα να αντιμετωπίσουν μια παρατεταμένη ανθρωπιστική κρίση, μία εβδομάδα μετά το καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Ντόριαν.

Ανάμεσα σε εκκενώσεις περιοχών, έρευνες για τον εντοπισμό θυμάτων και υγειονομικούς κινδύνους, οι Μπαχάμες ετοιμάζονται σήμερα να αντιμετωπίσουν μια παρατεταμένη ανθρωπιστική κρίση, μία εβδομάδα μετά το καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Ντόριαν, που προκάλεσε και πάλι ζημιές πολύ μακριά από το αρχιπέλαγος, στον Καναδά.

Ο προσωρινός απολογισμός, τον οποίο ανακοίνωσαν οι αρχές στις Μπαχάμες, δεν έχει αλλάξει από την Παρασκευή το βράδυ: 43 νεκροί. Αλλά οι αρχές έχουν προειδοποιήσει ότι ο απολογισμός θα αυξηθεί πολύ.

Οι επιζήσαντες που ρωτήθηκαν τις τελευταίες ημέρες από το Γαλλικό Πρακτορείο στο νησί Αμπάκο, το οποίο σάρωσε ο Ντόριαν για πολλές ώρες την 1η και 2 Σεπτεμβρίου, με ανέμους που ξεπερνούσαν τα 250 χλμ. την ώρα, φοβούνται το χειρότερο. "Υπάρχουν νεκροί παντού", "κορμιά είναι στο έδαφος", είπαν προσπαθώντας με κάθε μέσο, πλοία ή αεροπλάνα, να εγκαταλείψουν το νησί τους που δεν έχει ούτε νερό ούτε ηλεκτρικό και όπου τα απορρίμματα στοιβάζονται ανάμεσα σε συντρίμμια κάτω από την ασφυκτική ζέστη.

Παράλληλα σήμερα, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) ανακοίνωσε τον προσωρινό περιορισμό των πτήσεων στον εναέριο χώρο των Μπαχαμών. "Έπειτα από αίτημα της κυβέρνησης στις Μπαχάμες, η FAA εξέδωσε προσωρινό περιορισμό πτήσεων για τα αμερικανικά αεροσκάφη και τους πιλότους που εισέρχονται στον εναέριο χώρο της χώρας, συγκεκριμένα σε περιοχές που επλήγησαν από τον κυκλώνα Ντόριαν προκειμένου αεροπλάνα έρευνας και διάσωσης, καθώς και ανθρωπιστικής βοήθειας να πετούν ανεμπόδιστα σε αυτό τον εναέριο χώρο", αναφέρει η ανακοίνωση της FAA.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Συνάντηση για τα μέτρα προστασίας στις αμερικανικές εκλογές

Στελέχη της Facebook, Google, Microsoft και Twitter συναντήθηκαν με εκπροσώπους των υπηρεσιών ασφάλειας και πληροφοριών με σκοπό να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τις εκλογικές αναμετρήσεις του 2020.
tyfoon
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ- Λουϊζιάνα: Αναμένεται ο τυφώνας Άιντα -Έξαρση κρουσμάτων Covid-19

Η αναφερόμενη καταιγίδα ενισχύθηκε χθες, γρηγορότερα από ότι προέβλεπαν οι αξιωματούχοι, καθώς κάτοικοι της Ακτής του Κόλπου απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους και οι επιχειρήσεις έκλεισαν.
ΔΙΕΘΝΗ

Νέος τυφώνας απειλεί τις Μπαχάμες μετά το φονικό πέρασμα του Ντόριαν

Η τροπική καταιγίδα στην οποία δόθηκε η ονομασία Ουμπέρτο πλησίαζε την περασμένη νύκτα από τον βορρά τις Μπαχάμες που είχαν ήδη υποστεί καταστροφές στις αρχές Σεπτεμβρίου από τον κυκλώνα Ντόριαν.