ΓΔ: 2694.96 -1.16% Τζίρος: 326.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Σημαίες Κίνας κυματίζουν
Φωτο: Shutterstock

Κίνα: Η κεντρική τράπεζα εντείνει τις προσπάθειες για μείωση επιτοκίων

Προσπάθειες θα γίνουν και προς την κατεύθυνση των χρηματοοικονομικών θεσμών της Κίνας, ώστε να αυξήσουν την υποστήριξή τους στην πραγματική οικονομία, κυρίως προς τις μικρές επιχειρήσεις και τον ιδιωτικό τομέα.

Η κεντρική τράπεζα θα επιταχύνει τις προσπάθειες της για την μεταρρύθμιση της νομισματικής της πολιτικής και την υλοποίηση μέτρων ελεύθερης αγοράς, με στόχο την μείωση των πραγματικών επιτοκίων.

Παράλληλα, προσπάθειες θα γίνουν και προς την κατεύθυνση των χρηματοοικονομικών θεσμών της Κίνας, ώστε να αυξήσουν την υποστήριξή τους στην πραγματική οικονομία, κυρίως προς τις μικρές επιχειρήσεις και τον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Βήμα από ΗΠΑ για γεφύρωση του χάσματος με Κίνα

To Γενικό Εμπορικό Επιμελητήριο Κίνας- ΗΠΑ (The Chinese American General Chamber of Commerce -CAGCC) στην αμερικανική πολιτεία της Ουάσινγκτον θα λειτουργήσει ως μία ένα γέφυρα επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και επιχειρήσεων μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ.
Ο Ουάνγκ Γι κινέζος υπουργός
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Ο Ουάνγκ Γι ζητά διάλογο με ΕΕ για τις εμπορικές σχέσεις

Ο Κινέζος ΥΠΕΞ Ουάνγκ Γι κάλεσε την ΕΕ σε εποικοδομητικό διάλογο για αποφυγή κλιμάκωσης εμπορικών διαφορών, τονίζοντας πως ο προστατευτισμός δεν ωφελεί, αλλά βλάπτει τους καταναλωτές και την οικολογική μετάβαση.
Βλαντίμιρ Πούτιν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

BRICS: Κίνα και Ινδία πρόθυμες να βοηθήσουν για λήξη του πολέμου

Ο Σι Τζινπίνγκ και ο Ναρέντρα Μόντι δήλωσαν στον Πούτιν ότι προσφέρονται να βοηθήσουν για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, με τη Ρωσία να δηλώνει ανοιχτή σε διαμεσολάβηση αλλά να επιμένει σε εδαφικές αξιώσεις στο Ντονέτσκ.
σημαία της Κίνας
ΔΙΕΘΝΗ

Πεκίνο: Δεν δώσαμε δορυφορικές εικόνες στο Ιράν, απαντά η Κίνα

Η Κίνα απέρριψε ως «αβάσιμες» τις κατηγορίες ότι κινεζικές οντότητες έδωσαν δορυφορικές φωτογραφίες στο Ιράν για βάση στην Ιορδανία, μετά το ιρανικό χτύπημα που σκότωσε τρεις Αμερικανούς στρατιώτες, διαψεύδοντας σχετικό άρθρο της WSJ.