Με αφορμή διόρθωση τηλεγραφήματος του πρακτορείου Ρόιτερς, γίνεται σαφές ότι προηγούμενο δημοσίευμα, το οποίο μεταδόθηκε από το ΑΠΕ-ΜΠΕ με τίτλο «ΗΠΑ: Ο Τραμπ λέει πως η Ινδία και η Κίνα φαίνεται πως "χάθηκαν" για τις ΗΠΑ προς όφελος της "βαθιάς, σκοτεινής Κίνας"», περιείχε ανακριβή στοιχεία αναφορικά με τον τόπο διεξαγωγής της συνόδου του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO). Συγκεκριμένα, διευκρινίστηκε ότι η σύνοδος δεν πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο, αλλά φιλοξενήθηκε από την κινεζική κυβέρνηση.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, τοποθετήθηκε δημόσια σχετικά με τις διπλωματικές εξελίξεις που σημειώθηκαν κατά την πρόσφατη σύνοδο του SCO.
Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, ο Τραμπ υπογράμμισε ότι «η Ινδία και η Ρωσία φαίνεται πως “χάθηκαν” προς όφελος της Κίνας», αναφερόμενος στο γεγονός ότι, κατά τη διάρκεια της συνόδου, οι ηγέτες αυτών των χωρών έδειξαν στήριξη στον πρόεδρο της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ.
Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Truth Social, ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε χαρακτηριστικά: «Φαίνεται πως χάσαμε την Ινδία και τη Ρωσία από τη βαθιά, σκοτεινή Κίνα. Ας έχουν μαζί ένα μακρύ και ευήμερο μέλλον!».