ΓΔ: 2024.37 -1.74% Τζίρος: 278.78 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Κολοσσαίο στη Ρώμη
Πανοραμική λήψη του Κολοσσαίου και του αστικού τοπίου της Ρώμης για οικονομικό άρθρο.

Ακτιβιστές της Flottilla καταγγέλλουν άθλιες συνθήκες κράτησης στην Ιταλία

Είκοσι έξι Ιταλοί ακτιβιστές της αποστολής Global Sumud Flottilla επέστρεψαν στην Ιταλία, ενώ άλλοι 15 αναμένεται να δικαστούν και να απελαθούν. Οι ίδιοι καταγγέλλουν σωματική και ψυχολογική βία στις ισραηλινές φυλακές.

Στην Ιταλία επέστρεψαν τις τελευταίες ώρες 26 Ιταλοί ακτιβιστές που συμμετείχαν στην αποστολή Global Sumud Flottilla. Σύμφωνα με πληροφορίες, 15 ακόμη ακτιβιστές αρνήθηκαν να υπογράψουν δήλωση παραδοχής παραβίασης των ισραηλινών χωρικών υδάτων. Οι συγκεκριμένοι πρόκειται να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης και στη συνέχεια να απελαθούν.

Κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο στη Ρώμη, οι ακτιβιστές προχώρησαν σε δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης. Κατήγγειλαν παραβιάσεις των κανόνων του κράτους δικαίου κατά τη διάρκεια της τριήμερης κράτησής τους σε ισραηλινές φυλακές, κάνοντας λόγο για σωματική και ψυχολογική βία.

Ο Ιταλός μάγειρας Λούκα Βιάνι ανέφερε πως «μας άφησαν χωρίς νερό και, χλευάζοντάς μας, έπιναν επιδεικτικά μπροστά μας». Επεσήμανε ότι «μείναμε επί ώρες κάτω από τον ήλιο» και τόνισε πως «την χειρότερη μεταχείριση υπέστησαν οι Τυνήσιοι και οι Παλαιστίνιοι μέλη της αποστολής μας».

Ανάλογες καταγγελίες διατύπωσε ο κεντροαριστερός περιφερειακός σύμβουλος Πάολο Ρομάνο, δηλώνοντας ότι «ουσιαστικά, μείναμε νηστικοί. Οι γυναίκες έτυχαν ακόμη χειρότερης μεταχείρισης, ενώ στα κελιά μας υπήρχαν ελάχιστα κρεβάτια. Μας φέρθηκαν με κτηνώδη τρόπο».

Ο ακτιβιστής Κάρλο Αλμπέρτο Μπιάσολι από τη Ραβένα πρόσθεσε πως «οι κρατούμενοι παρέμειναν ακινητοποιημένοι, με δεμένα τα χέρια, καλυμμένα τα μάτια και αναγκασμένοι να κάθονται επί ώρες στο πάτω

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Μελόνι για κόμβους επιστροφής μεταναστών - «Η Ευρώπη σε σωστή πορεία»

Η Τζόρτζια Μελόνι χαιρέτισε την ψήφιση αυστηρότερων κανόνων επαναπατρισμών από το Ευρωκοινοβούλιο, τονίζοντας πως η Ευρώπη κινείται προς πιο αποτελεσματική και αξιόπιστη μεταναστευτική πολιτική, με ενισχυμένο έλεγχο συνόρων.
Ιταλικό κοινοβούλιο κτήριο
ΔΙΕΘΝΗ

Παραίτηση της υπουργού Τουρισμού Ντανιέλα Σαντανκέ στην Ιταλία

Η υπουργός Τουρισμού Ντανιέλα Σαντανκέ υπέβαλε την παραίτησή της, μετά από σχετικό αίτημα της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι, καθώς ερευνάται για απάτη και παραπέμφθηκε σε δίκη για πλαστό ισολογισμό.
Ιταλικό κοινοβούλιο κτήριο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης και η διευθύντρια του γραφείου

Η Τζόρτζια Μελόνι έκανε δεκτές τις παραιτήσεις δύο στελεχών του Υπουργείου Δικαιοσύνης, μετά το αρνητικό δημοψήφισμα και προσωπικά ζητήματα που ήρθαν στη δημοσιότητα, με σχετικές πιέσεις από την ίδια.
Εκλογές στην Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλός Υπ. Δικαιοσύνης: Αναλαμβάνω την ευθύνη για την ήττα στο δημοψήφισμα

Ο Κάρλο Νόρντιο ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για την απόρριψη της μεταρρύθμισης της δικαιοσύνης στο ιταλικό δημοψήφισμα, δήλωσε πως σέβεται τη λαϊκή βούληση και ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί από τη θέση του.
Όμιλος Antenna
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ο Όμιλος Antenna απέκτησε την ιταλική GEDI που ελέγχει την La Repubblica

Ο Όμιλος Antenna εξαγόρασε τη GEDI, κορυφαίο όμιλο ΜΜΕ της Ιταλίας, αποκτώντας τη La Repubblica, μεγάλους ραδιοσταθμούς και άλλα Μέσα. Η κίνηση αυτή ενισχύει τη διεθνή παρουσία του, ακολουθώντας το όραμα του Θοδωρή Κυριακού.
Τζόρτζια Μελόνι σε ράλι
ΔΙΕΘΝΗ

Έλι Σλάιν: Η Μελόνι πρέπει να ακούσει ξανά τα αιτήματα της Ιταλίας

Η Έλι Σλάιν δήλωσε ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι «όχι» στην κυβέρνηση Μελόνι και κάλεσε να αφουγκραστούν τα αιτήματα της κοινωνίας, τονίζοντας πως διαφαίνεται ήδη εναλλακτική πλειοψηφία στην κυβέρνηση.