Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,6 βαθμών σημειώθηκε σήμερα κοντά στη Λάε, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Παπούα Νέας Γουινέας, σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωλογικών Μελετών (USGS).
Η αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας, Μίλντρεντ Ονγκίγκε, δήλωσε τηλεφωνικά στο Reuters ότι επρόκειτο για «πολύ ισχυρό» σεισμό, προσθέτοντας: «Ήταν πριν από λίγο οπότε δεν έχουμε άλλες λεπτομέρειες για ζημιές αλλά ανησυχούμε».
Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν τοπικές αναφορές για ζημιές.
Δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι μετά τον σεισμό, ο οποίος είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων, όπως ανέφερε το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό.
Το επίκεντρο εντοπίστηκε 26 χιλιόμετρα από την πόλη Λάε, που αριθμεί πάνω από 76.000 κατοίκους και βρίσκεται στην επαρχία Μορόμπε, σύμφωνα με το USGS.
Η Παπούα Νέα Γουινέα βρίσκεται πάνω στον «Δακτύλιο της Φωτιάς», περιοχή γνωστή για την αυξημένη σεισμική δραστηριότητα.