Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε συνάντηση με εκπροσώπους της αμερικανικής εταιρείας Raytheon, η οποία κατασκευάζει τους πυραύλους Patriot και Tomahawk. Η Ουκρανία επιδιώκει την απόκτηση αυτών των συστημάτων για την ενίσχυση της άμυνάς της απέναντι στη ρωσική εισβολή.
Σύμφωνα με ανάρτηση του κ. Ζελένσκι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στη συνάντηση συζητήθηκαν η παραγωγική ικανότητα της Raytheon, πιθανοί τρόποι συνεργασίας για την ενίσχυση της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας και των δυνατοτήτων μεγάλης εμβέλειας, καθώς και το ενδεχόμενο κοινής ουκρανοαμερικανικής παραγωγής.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες πριν από τη νέα συνάντηση του Ουκρανού προέδρου με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.