ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:01:43
Φορτηγό ανθρωπιστικής βοήθειας
Φορτηγό με ανθρωπιστική βοήθεια στο πέρασμα Ράφα, ανάμεσα σε Αίγυπτο και Παλαιστίνη.

Στη Γάζα μεταφέρονται 560 τόνοι τροφίμων τη μέρα, αλλά δεν αρκούν

Το WFP ανακοίνωσε ότι μεταφέρει 560 τόνους τροφίμων καθημερινά στη Γάζα από την εκεχειρία, αλλά η ποσότητα παραμένει ανεπαρκής. Ζητά άνοιγμα όλων των διόδων για περισσότερη βοήθεια, ενώ τονίζει πως η κρίση λιμού θα χρειαστεί χρόνο για να αντιμετωπιστεί.

Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ (WFP) ανακοίνωσε ότι μεταφέρει περίπου 560 τόνους τροφίμων ημερησίως στη Γάζα από την έναρξη της εκεχειρίας. Ωστόσο, η ποσότητα αυτή εξακολουθεί να υπολείπεται των πραγματικών αναγκών του πληθυσμού.

Σύμφωνα με τη δήλωση της εκπροσώπου του WFP, Αμπίρ Ετέφα, σε δημοσιογράφους στη Γενεύη, «συνεχίζουμε να είμαστε κάτω από αυτό που χρειαζόμαστε, αλλά πλησιάζουμε... Η εκεχειρία έχει ανοίξει ένα μικρό παράθυρο ευκαιρίας και το WFP κινείται πολύ γρήγορα για να αυξήσει την επισιτιστική βοήθεια».

Το WFP εκτιμά ότι η αντιμετώπιση της κατάστασης λιμού στη Λωρίδα της Γάζας «θα πάρει χρόνο», ζητώντας ταυτόχρονα το άνοιγμα όλων των σημείων διέλευσης προς τον θύλακα ώστε να «κατακλυστεί με τρόφιμα».

Η Ετέφα διευκρίνισε ότι «θα χρειαστεί χρόνος για να περιοριστεί ο λιμός», ο οποίος παρατηρείται από τα τέλη Αυγούστου, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, σε τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα.

Αυτή τη στιγμή λειτουργούν πέντε σημεία διανομής τροφίμων, τα οποία βρίσκονται εγγύτερα στον πληθυσμό. Στόχος του WFP είναι να αναπτυχθούν συνολικά 145 σημεία διανομής, προκειμένου να «κατακλυστεί η Γάζα με τρόφιμα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έδρα Ηνωμένων Εθνών
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινός εκπρόσωπος ΟΗΕ: «Θα απαντήσουμε στις βρετανικές κυρώσεις»

Το Ισραήλ σκέφτεται αντίμετρα στις βρετανικές κυρώσεις, τονίζοντας πως δεν μπορεί να ανοικοδομηθεί η Γάζα χωρίς αφοπλισμό της Χαμάς, ενώ επέκρινε τη Βρετανία για προσπάθεια επηρεασμού της ισραηλινής πολιτικής.
ΠΟΥ λογότυπο στον ουρανό
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Πάνω από 4 επιθέσεις ημερησίως σε υγειονομικούς σε πολέμους

Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε ότι οι επιθέσεις σε υγειονομικές δομές και προσωπικό αυξάνονται παγκοσμίως με πάνω από 900 περιστατικά και τουλάχιστον 900 νεκρούς φέτος, κυρίως σε Ουκρανία, Γάζα, Λίβανο και κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.
Αντόνιο Γκουτέρες ΟΗΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Ο ΓΓ ΟΗΕ ζητά άμεση παύση βίας στη Μέση Ανατολή

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, εξέφρασε έντονη ανησυχία για την κλιμάκωση της βίας στη Μέση Ανατολή και ζήτησε από το Ισραήλ να ανοίξει ξανά τα περάσματα για ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.
Ηνωμένα Έθνη Γενεύη
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Καταγγελία για ποινές σε φοιτητές στην Ελβετία λόγω διαμαρτυριών για Γάζα

Δέκα ειδικοί του ΟΗΕ επέκριναν τη δίωξη φοιτητών στην Ελβετία για καθιστικές διαμαρτυρίες το 2024 στη Ζυρίχη, υπενθυμίζοντας πως ο ειρηνικός ακτιβισμός είναι δικαίωμα έκφρασης και δεν πρέπει να ποινικοποιείται.
Ερείπια στη Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Η Unicef διανέμει εκπαιδευτικό υλικό στη Γάζα μετά από 2 χρόνια αποκλεισμού

Η UNICEF ανακοίνωσε πως για πρώτη φορά μετά από δυόμιση χρόνια κατάφερε να διανείμει σχολικά κιτ με εκπαιδευτικό υλικό στη Γάζα, έπειτα από άρση του μπλόκου από το Ισραήλ. Έρχονται επιπλέον 2.500 κιτ την επόμενη εβδομάδα.