ΓΔ: 2104.74 0.67% Τζίρος: 178.44 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Μπροντγούει-Θέατρο
Φώτο: Τα θέατρα του Μπροντγούει. Credits: Shutterstock

Απειλή απεργίας από τους μουσικούς του Broadway στις ΗΠΑ

Οι μουσικοί των θεάτρων του Μπροντγουέι στη Νέα Υόρκη απειλούν με απεργία, εάν δεν βρεθεί συμφωνία για τα συμβόλαιά τους. Πιθανές κινητοποιήσεις θα επηρεάσουν δημοφιλή μιούζικαλ όπως ο «Βασιλιάς των Λιονταριών» και το «Mamma Mia».

Σε κρίσιμο σημείο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των μουσικών του Μπροντγουέι και των παραγωγών στη Νέα Υόρκη, καθώς οι μουσικοί απείλησαν με απεργιακές κινητοποιήσεις αν δεν υπάρξει συμφωνία για τα συμβόλαιά τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του τοπικού παραρτήματος της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Μουσικών, δεκάδες θεάματα και μιούζικαλ, όπως τα «Ο βασιλιάς των Λιονταριών», «Mamma Mia» και «Αλαντίν», ενδέχεται να επηρεαστούν από πιθανή απεργία.

Η συνδικαλιστική ένωση τόνισε πως «εάν δεν έχουμε ένα νέο συμβόλαιο έως την Πέμπτη το πρωί, είμαστε έτοιμοι να κατέβουμε αμέσως σε απεργία. Διατηρούμε, εντούτοις, την ελπίδα ότι θα επιτευχθεί μια συμφωνία».

Οι συζητήσεις αναμένεται να συνεχιστούν αύριο Τετάρτη, μεταξύ της ένωσης των μουσικών και της Broadway League, που εκπροσωπεί τους παραγωγούς ενός κλάδου-πυλώνα για την οικονομία της Νέας Υόρκης, καθώς τα θεάματα του Μπροντγουέι προσελκύουν εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο.

Οι διαπραγματεύσεις περιλαμβάνουν όλα τα βασικά ζητήματα των συμβολαίων, όπως τις μισθολογικές απολαβές, την ασφαλιστική κάλυψη και την ασφάλεια στην εργασία.

Η Broadway League, από την πλευρά της, δήλωσε πως «διαπραγματεύσεις καλή τη πίστει βρίσκονται σε εξέλιξη στο τραπέζι των συνομιλιών, όχι στον Τύπο» και πρόσθεσε ότι «εκτιμάμε τους μουσικούς μας και δεσμευόμαστε να εργαστούμε καλή τη πίστει προκειμένου να επιτευχθεί μια δίκαιη συμφωνία».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Απορρίφθηκαν οι κατηγορίες κατά Κόμι και Τζέιμς στις ΗΠΑ από δικαστή

Ομοσπονδιακή δικαστής απέρριψε τις κατηγορίες κατά Κόμι και Τζέιμς λόγω παράτυπου διορισμού της εισαγγελέως που επέλεξε ο Τραμπ, πλήττοντας τις προσπάθειές του να διώξει πολιτικούς αντιπάλους και επικριτές του.
Οθόνη Nasdaq στο χρηματιστήριο
ΑΓΟΡΕΣ

Μεγάλες απώλειες στη Wall Street, ανησυχία για τις τεχνολογικές μετοχές

Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έκλεισε με απώλειες, καθώς οι ανησυχίες για υπερτιμημένες μετοχές τεχνητής νοημοσύνης υπερίσχυσαν του αρχικού ενθουσιασμού από τα κέρδη της Nvidia. Ο Dow Jones -0,84%, ο Nasdaq -2,16%.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Νέος δήμαρχος Νέας Υόρκης: Έτοιμος για συνάντηση με Τραμπ

Ο νέος δήμαρχος Νέας Υόρκης, Ζόραν Μαμντάμι, δήλωσε έτοιμος για τη συνάντησή του με τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο, τονίζοντας πως θα θέσει το ζήτημα του κόστους διαβίωσης και τα συμφέροντα της πόλης έναντι προσωπικών σχέσεων.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Θα συναντηθώ αύριο με τον «κομμουνιστή» δήμαρχο Νέας Υόρκης

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα υποδεχτεί στον Λευκό Οίκο, την Παρασκευή, τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο της Νέας Υόρκης Ζοράν Μαμντάνι, εκπρόσωπο της αριστεράς και πολιτικό του αντίπαλο, για συζήτηση σχετικά με το κόστος ζωής.