Φώτο: Shutterstock

Microsoft: Τα έσοδα τριμήνου ξεπέρασαν τις προσδοκίες των επενδυτών

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι το λειτουργικό σύστημα Windows είχε αυξημένη ζήτηση για την υποστήριξη της εργασίας από το σπίτι, αλλά και για σενάρια εκμάθησης.

Η Microsoft Corp ανακοίνωσε χθες έσοδα τριμήνου ξεπερνώντας τις προβλέψεις της Wall Street χάρη στην αυξημένη ζήτηση για τις υπηρεσίες της πλατφόρμας Azure (τεχνολογία cloud), αλλά και της εφαρμογής συνεργασίας (Teams), ενώ επίσης οι άνθρωποι που παρέμεναν περιορισμένοι στα σπίτια τους εξαιτίας των μέτρων περιορισμού της πανδημίας έπαιζαν περισσότερα παιχνίδια στις κονσόλες (Xbox).

Η τιμή των μετοχών της εταιρίας, που έχει καταγράψει αύξηση μεγαλύτερη του 12% μέσα στη χρονιά, αυξήθηκε κατά περίπου 5%.

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι το λειτουργικό σύστημα Windows είχε αυξημένη ζήτηση για την υποστήριξη της εργασίας από το σπίτι, αλλά και για σενάρια εκμάθησης, αντισταθμίζοντας μερικώς τα προβλήματα στην αλυσίδα εφοδιασμού από την Κίνα, με την κατάσταση να βελτιώνεται στα τέλη του τρίτου τριμήνου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

NY Times: Μια «μεγάλη, πολιτική σαπουνόπερα» οι διαπραγματεύσεις Microsoft - TikTok

Οι παρεμβάσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ έφεραν σύννεφα στη συμφωνία, ενώ πλέον υπάρχουν κι άλλες προσφορές, με τη βασικότερη να έρχεται από την εταιρεία λογισμικού Oracle.
ΔΙΕΘΝΗ

Η πρόταση του Μπ. Γκειτς για τη διανομή φαρμάκων κατά του κορονοϊού

Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Microsoft τόνισε πως αν τα φάρμακα και τα εμβόλια για τον κορονοϊό δεν είναι διαθέσιμα σε όλους τότε η φονική πανδημία θα παραμείνει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.