ΓΔ: 2343.06 1.05% Τζίρος: 131.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:34:35
Σημαία Βολιβίας
Φώτο: Shutterstock

Ατύχημα με λεωφορείο στη Βολιβία: Τουλάχιστον 16 οι νεκροί

Τουλάχιστον 16 νεκροί και 36 τραυματίες από πτώση λεωφορείου σε γκρεμό 300 μέτρων στη Βολιβία. Το δυστύχημα συνέβη ενώ ο 23χρονος οδηγός έχασε τον έλεγχο και συνελήφθη από τις αρχές.

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 36 τραυματίστηκαν σε δυστύχημα που σημειώθηκε στην κεντρική Βολιβία, όταν λεωφορείο έπεσε σε γκρεμό βάθους 300 μέτρων, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Το περιστατικό συνέβη στη Μοροτσάτα του νομού Κοτσαμπάμπα, νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Λα Πας. Ο επικεφαλής της Τροχαίας, Ομάρ Σεγκάδα, ανέφερε ότι το δυστύχημα προκλήθηκε όταν ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος, με αποτέλεσμα το λεωφορείο να καταλήξει στον γκρεμό.

Όπως μεταδίδουν βολιβιανά μέσα ενημέρωσης, ο 23χρονος οδηγός του λεωφορείου επέζησε, συνελήφθη και βρίσκεται υπό ανάκριση από τις αρχές.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, περίπου 1.400 άνθρωποι χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα στη Βολιβία. Τον περασμένο Μάρτιο, 37 άτομα σκοτώθηκαν σε σύγκρουση δύο λεωφορείων στο Ποτοσί, στο νότιο τμήμα της χώρας.

Πηγή: Ahora El Pueblo

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύγχρονα αυτοκίνητα σειράς
ΔΙΕΘΝΗ

Τουλάχιστον 9 νεκροί και 22 τραυματίες σε ανατροπή λεωφορείου στη Βολιβία

Τουλάχιστον 9 νεκροί και 22 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός τροχαίου στη δυτική Βολιβία, όταν λεωφορείο ανατράπηκε σε ορεινό δρόμο. Μεταξύ των θυμάτων και ένα νεογέννητο, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.
Τροχαίο με σύγκρουση αυτοκινήτων
ΔΙΕΘΝΗ

Βολιβία: 11 νεκροί σε δυστύχημα με όχημα που οδηγούσε ανήλικος

Έντεκα άνθρωποι, ανάμεσά τους τέσσερις ανήλικοι, σκοτώθηκαν σε τροχαίο στην ανατολική Βολιβία, όταν μίνι μπας που οδηγούσε έφηβος 13-14 ετών ανετράπη, σύμφωνα με την αστυνομία. Διενεργείται έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος.
Σύγχρονα αυτοκίνητα σειράς
ΔΙΕΘΝΗ

Τουλάχιστον 17 νεκροί και 10 τραυματίες σε τροχαίο με λεωφορείο στο Πακιστάν

Τουλάχιστον 17 νεκροί και 10 τραυματίες σε τροχαίο στο Πακιστάν, όταν φορτηγό έπεσε πάνω σε επιβάτες και λεωφορείο που είχε σταματήσει λόγω βλάβης στον δρόμο από Σουάτ προς Πεσαβάρ.
Κερί σε σκοτάδι
ΔΙΕΘΝΗ

Σύγκρουση τρένων στην Ινδονησία με τουλάχιστον 5 νεκρούς και τραυματίες

Τουλάχιστον πέντε νεκροί και δεκάδες τραυματίες από σύγκρουση δύο τρένων κοντά στην Τζακάρτα. Συνεχίζεται η επιχείρηση διάσωσης, ενώ τέσσερις παραμένουν παγιδευμένοι στα συντρίμμια στην περιοχή του Μπεκάσι Τιμούρ.
Ασθενοφόρο ΕΚΑΒ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δύο νεκροί και δύο τραυματίες σε τροχαίο στην Εγνατία Οδό

Τροχαίο στην Εγνατία οδό μετά τη σήραγγα Δωδώνης κόστισε τη ζωή σε δύο άτομα και άφησε δύο ελαφρά τραυματίες. ΙΧ συγκρούστηκε με φορτηγό λόγω χαλαζόπτωσης και δεύτερο ΙΧ παρέσυρε υπάλληλο συνεργείου, με τραγική κατάληξη.