ΓΔ: 2229.19 1.10% Τζίρος: 224.79 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Αστυνομικό όχημα ΗΠΑ
Αστυνομικά οχήματα έξω από το Utah Valley University στις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΗΠΑ: Δίωξη σε δύο υπόπτους για τρομοκρατική επίθεση στο Μίσιγκαν

Δύο άνδρες κατηγορούνται από τις ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ για σχεδιασμό τρομοκρατικής επίθεσης στο Μίσιγκαν, εμπνευσμένης από το Ισλαμικό Κράτος, ανήμερα του Χάλογουιν, με αγορά όπλων και ανταλλαγή κρυπτογραφημένων μηνυμάτων.

Ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στις ΗΠΑ απήγγειλαν κατηγορίες σε δύο υπόπτους για τον σχεδιασμό τρομοκρατικής επίθεσης στο Μίσιγκαν, όπως προκύπτει από δικαστικό έγγραφο που δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα.

Οι Μοχάμεντ Αλί και Μάζεντ Μαχμούντ είναι μεταξύ των πέντε ατόμων που συνελήφθησαν για τον σχεδιασμό επίθεσης, η οποία φέρεται να ήταν εμπνευσμένη από την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ). Η επίθεση σχεδιαζόταν να πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της γιορτής του Χάλογουιν.

Σύμφωνα με το FBI, οι ύποπτοι είχαν αγοράσει όπλα, συμπεριλαμβανομένων τυφεκίων εφόδου τύπου AR-15, και συμμετείχαν σε διαδικτυακές συνομιλίες που υποδείκνυαν συγκεκριμένο σχέδιο επίθεσης.

Οι κατηγορούμενοι φέρονται να χρησιμοποιούσαν πλατφόρμες κρυπτογραφημένων μηνυμάτων και κοινωνικά δίκτυα για τη διακίνηση περιεχομένου σχετικού με το ΙΚ, ενθαρρύνοντας τρομοκρατικές ενέργειες. Επίσης, προκύπτει ότι είχαν εξασκηθεί στη χρήση πυροβόλων όπλων σε σκοπευτήρια και είχαν επιλέξει την 31η Οκτωβρίου ως ημερομηνία εκδήλωσης της επίθεσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο κατηγορούμενος για την επίθεση στον Τραμπ παραμένει κρατούμενος

Ο Κόουλ Άλεν, 31 ετών, κατηγορείται για απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ στο γκαλά Λευκού Οίκου και συμφώνησε να παραμείνει υπό κράτηση, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για το σχέδιό του να διαπράξει μαζική δολοφονία.
Αστυνομικό όχημα ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Αθώος δηλώνει ο κατηγορούμενος για επίθεση σε Εθνοφρουρούς

Ο Ραχμανουλά Λακανουάλ, κατηγορούμενος για επίθεση σε μέλη της Εθνοφρουράς στην Ουάσινγκτον, δήλωσε αθώος από το νοσοκομείο. Παραμένει υπό κράτηση χωρίς εγγύηση, με την επόμενη ακρόαση να ορίζεται για 14 Ιανουαρίου.
Αστυνομικοί κατά την υπηρεσία
ΔΙΕΘΝΗ

Πυροβολισμοί σε μικρή απόσταση από τον Λευκό Οίκο στις ΗΠΑ

Περιστατικό με πυροβολισμούς σημειώθηκε στη διασταύρωση της 15ης Οδού με τη Λεωφόρο Ανεξαρτησίας, κοντά στον Λευκό Οίκο, με έναν τραυματία από αστυνομικά πυρά. Οι δημοσιογράφοι έλαβαν προληπτικά οδηγίες ασφαλείας.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο δράστης της επίθεσης στο δείπνο Λευκού Οίκου πυροβόλησε αστυνομικό

Η εισαγγελέας Τζανίν Πίρο ανακοίνωσε πως οι έρευνες έδειξαν ότι σφαίρα από το όπλο του δράστη της επίθεσης στο δείπνο των ανταποκριτών έπληξε το γιλέκο μυστικού πράκτορα, επιβεβαιώνοντας ότι ήταν η σφαίρα του δράστη.
Ολομέλεια Βουλής Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή το Πρωτόκολλο κατά της τρομοκρατίας για κύρωση

Κατατέθηκε στη Βουλή το Πρωτόκολλο αλλαγής της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την καταστολή της τρομοκρατίας. Αν και το ελληνικό δίκαιο καλύπτει ήδη τις διατάξεις, απαιτείται τυπική κύρωση για πλήρη εναρμόνιση με το Συμβούλιο της Ευρώπης.
Άγαλμα Θεάς Δικαιοσύνης
ΔΙΕΘΝΗ

Ελεύθερος χωρίς όρους ο Τζέιμς Κόμι για απειλές κατά Τραμπ

Ο πρώην διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμι εμφανίστηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στη Βιρτζίνια μετά τη δίωξη για ανάρτηση στο Instagram θεωρούμενη απειλητική για τον Τραμπ. Αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους και η επόμενη ακρόαση θα γίνει στη Βόρεια Καρολίνα.