ΓΔ: 2012.42 -0.06% Τζίρος: 14.27 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:57:36
Γερμανικό Κοινοβούλιο εξωτερική όψη
Το κτήριο του Γερμανικού Κοινοβουλίου στο Βερολίνο σε ηλιόλουστη ημέρα.

Γερμανία: Απαγόρευση της μουσουλμανικής οργάνωσης Interaktiv από τις αρχές

Η Γερμανία απαγόρευσε τη μουσουλμανική οργάνωση Interaktiv για αντισυνταγματικές ενέργειες και έρευνες έγιναν σε δύο άλλες ισλαμικές οργανώσεις, με κατασχέσεις και απαγόρευση δραστηριοτήτων.

Οι γερμανικές αρχές προχώρησαν σήμερα στην απαγόρευση της μουσουλμανικής οργάνωσης Interaktiv, κατηγορώντας την για αντισυνταγματικές δραστηριότητες και προσπάθεια ίδρυσης χαλιφάτου. Παράλληλα, διενεργήθηκαν έρευνες σε χώρους που συνδέονται με δύο ακόμη ισλαμικές οργανώσεις, λόγω παρόμοιων υποψιών.

Αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν εφόδους σε επτά ακίνητα στο Αμβούργο και σε ακόμη 12 τοποθεσίες στο Βερολίνο και στο κρατίδιο της Έσσης. Οι ενέργειες αυτές εντάσσονται σε προκαταρκτικές έρευνες για τις οργανώσεις Generation Islam και Realitaet Islam, σύμφωνα με ανακοίνωση του ομοσπονδιακού υπουργείου Εσωτερικών.

Με την απαγόρευση, η οργάνωση Interaktiv, η οποία ιδρύθηκε το 2020 και δραστηριοποιείται μέσω διαδηλώσεων και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τίθεται εκτός νόμου και τα περιουσιακά της στοιχεία θα κατασχεθούν.

Η Interaktiv είχε τραβήξει την προσοχή των αρχών στις αρχές του 2024, μετά από διαδήλωση στο Αμβούργο με τη συμμετοχή 1.000 ατόμων που ζητούσαν τη δημιουργία χαλιφάτου στη Γερμανία.

"Θα απαντήσουμε με την απόλυτη εξουσία του νόμου σε όποιον ζητεί επιθετικά στους δρόμους μας την ίδρυση χαλιφάτου, υποκινεί το μίσος εναντίον του κράτους του Ισραήλ και των εβραίων με αδιανόητο τρόπο και περιφρονεί τα δικαιώματα των γυναικών και των μειονοτήτων", δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Αλεξάντερ Ντόμπριντ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γερμανικό Κοινοβούλιο
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Συνελήφθη 22χρονος Σύρος, ύποπτος για τρομοκρατία

Στη σύλληψη 22χρονου Σύρου στο Βερολίνο, ύποπτου για σχεδιασμό ισλαμιστικής τρομοκρατικής επίθεσης με στόχο σημείο της πόλης, προχώρησε η αστυνομία. Στο σπίτι του βρέθηκαν εκρηκτικά και ενδείξεις υποστήριξης στο ISIS.
Αστυνομικός με στολή προστασίας
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Προειδοποίηση για σοβαρή απειλή Χαμάς σε Γερμανία και Ευρώπη

Ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος, Σινάν Σελέν, προειδοποίησε για αυξημένη απειλή από τη Χαμάς στη Γερμανία και Ευρώπη, τονίζοντας ότι ακόμη και με διαπραγματεύσεις ο κίνδυνος δεν έχει εκλείψει.
Αψίδα Καμπούλ Αφγανιστάν
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανός αξιωματούχος συναντήθηκε με Ταλιμπάν για επαναπατρισμούς

Εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΣ βρέθηκε στην Καμπούλ για συνομιλίες με τους Ταλιμπάν σχετικά με τον επαναπατρισμό Αφγανών εγκληματιών από τη Γερμανία. Οι συζητήσεις χαρακτηρίστηκαν θετικές, με έμφαση στην εφαρμογή της Σαρία.
παλιό κτίριο διατηρητέο
ΔΙΕΘΝΗ

Μάντσεστερ: Δύο νεκροί σε επίθεση σε συναγωγή στη Βρετανία

Ο βασιλιάς Κάρολος εξέφρασε βαθύ σοκ και θλίψη για την επίθεση σε συναγωγή του Μάντσεστερ ανήμερα του Γιομ Κιπούρ, όπου δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν σοβαρά, όταν άνδρας παρέσυρε πεζούς και μαχαίρωσε φρουρό.
Γερμανική Αστυνομία νύχτα
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Συνελήφθησαν τρία μέλη της Χαμάς για επιθέσεις σε εβραίους στόχους

Συνελήφθησαν τρία άτομα στη Γερμανία για υποψία συμμετοχής στη Χαμάς και σχεδιασμό επιθέσεων σε εβραϊκούς και ισραηλινούς στόχους. Στην κατοχή τους βρέθηκαν όπλα και φυσίγγια. Ερευνήθηκαν σπίτια σε Λειψία και Ομπερχάουζεν.
Γαλλική αστυνομία δρόμος
ΔΙΕΘΝΗ

Σερβία: 11 συλλήψεις για επιθέσεις σε συναγωγές και τζαμιά Ευρώπης

Οι σερβικές αρχές συνέλαβαν 11 άτομα για εγκληματικές ενέργειες σε Γαλλία και Γερμανία, μεταξύ των οποίων επιθέσεις σε συναγωγές και τζαμιά, υπό την επιρροή ξένης υπηρεσίας, όπως ανακοίνωσε το σερβικό υπ. Εσωτερικών.