ΓΔ: 1986.89 -0.58% Τζίρος: 257.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Σημαίες Κίνας και ΗΠΑ
Οι σημαίες της Κίνας και των ΗΠΑ αντανακλούν τις διεθνείς τους σχέσεις και γεωπολιτικές εντάσεις.

Μερική άρση της κινεζικής απαγόρευσης εξαγωγής σπάνιων γαιών στις ΗΠΑ

Η Κίνα ανέστειλε την απαγόρευση εξαγωγής σπάνιων μετάλλων όπως γάλλιο, αντιμόνιο και γερμάνιο προς τις ΗΠΑ έως τις 27 Νοεμβρίου 2026, σε μια κίνηση που δείχνει αποκλιμάκωση στις εμπορικές εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Η Κίνα ανακοίνωσε την αναστολή της απαγόρευσης εξαγωγής προς τις ΗΠΑ σπάνιων μετάλλων, όπως το γάλλιο, ο αντιμόνιο και το γερμάνιο, σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Εμπορίου.

Τα συγκεκριμένα μέταλλα χαρακτηρίζονται ως κρίσιμης σημασίας για την παραγωγή ημιαγωγών και άλλων τεχνολογικών προϊόντων. Η κίνηση αυτή ερμηνεύεται ως ένδειξη αποκλιμάκωσης των εμπορικών εντάσεων ανάμεσα στην Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η αναστολή της απαγόρευσης θα ισχύει μέχρι τις 27 Νοεμβρίου 2026, όπως διευκρίνισε το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Κίνας και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Ανησυχία ΕΕ για τους νέους κινεζικούς ελέγχους στις εξαγωγές σπάνιων γαιών

Ανησυχία εξέφρασε η ΕΕ για τους νέους ελέγχους της Κίνας στις εξαγωγές σπάνιων γαιών. Η Επιτροπή ζητεί σταθερή πρόσβαση σε κρίσιμες πρώτες ύλες, ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες ζητούν ποικιλία και ανθεκτικότητα στην αλυσίδα εφοδιασμού.
Εμπορευματοκιβώτια Κίνας ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ επιδιώκει απεξάρτηση από την Κίνα στις σπάνιες γαίες amid εμπορικές εντάσεις

Η ΕΕ προσπαθεί να επιλύσει εμπορική διαμάχη με την Κίνα σχετικά με τους ελέγχους στις εξαγωγές σπάνιων γαιών και να μειώσει την εξάρτησή της, ενώ οι ΗΠΑ έχουν ήδη προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με το Πεκίνο.
Σπάνιες γαίες ορυκτά
ΔΙΕΘΝΗ

G7: Σχέδιο για μέτρα κατά της κυριαρχίας της Κίνας στα κρίσιμα ορυκτά

Η G7 ανακοίνωσε νέα σχέδια για να μειώσει την κυριαρχία της Κίνας σε κρίσιμα ορυκτά και σπάνιες γαίες, με στόχο την ισορροπία της παγκόσμιας αγοράς, σύμφωνα με δηλώσεις μετά τη συνάντηση των υπουργών Ενέργειας στον Καναδά.
ΗΠΑ και Κίνα χρήματα
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Η Κίνα μεταθέτει για ένα χρόνο τους ελέγχους στις εξαγωγές σπάνιων γαιών

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Σκοτ Μπέσεντ, τόνισε πως η Κίνα θα συνεχίσει να αγοράζει αμερικανική σόγια για χρόνια. Ανακοίνωσε επίσης ότι η απόφαση για τις εξαγωγές σπάνιων γαιών θα επανεξεταστεί το επόμενο έτος.
Σημαίες ΕΕ και Κίνας
ΔΙΕΘΝΗ

Βρυξέλλες: Κινεζική αντιπροσωπεία για λύση στις σπάνιες γαίες

Η ΕΕ θα συναντήσει σύντομα Κινέζους αξιωματούχους στις Βρυξέλλες για να βρεθούν άμεσες λύσεις στους κινεζικούς περιορισμούς στις εξαγωγές σπάνιων γαιών, που επηρεάζουν ευρωπαϊκές εταιρείες σε κρίσιμους τομείς.