ΓΔ: 2370.04 0.96% Τζίρος: 347.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:37
Σημαία Κίνας γρανάζια βιομηχανίας
Φώτο: Shutterstock

Κίνα: 80% των σπόρων εγχώριας παραγωγής καλύπτει όλη τη χώρα

Η Κίνα πέτυχε αύξηση στην αυτάρκεια σπόρων, με ποσοστό εφοδιασμού που φτάνει το 80%, λόγω των προσπαθειών αναζωογόνησης της βιομηχανίας από το 2021, ενώ καλύπτει σχεδόν πλήρως τις ανάγκες σε ζωοτροφές και τροφές ιχθυοκαλλιέργειας.

Σημαντική πρόοδος σημειώνεται στη δυνατότητα εφοδιασμού σπόρων στην Κίνα, στο πλαίσιο των προσπαθειών για αναζωογόνηση της εγχώριας βιομηχανίας παραγωγής σπόρων που ξεκίνησαν το 2021, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Γεωργίας και Αγροτικών Ζητημάτων.

Το ποσοστό εφοδιασμού με σπόρους καλύπτει πλέον το 80% της χώρας, αυξημένο κατά 10% σε σχέση με το 2020, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Γεωργίας και Αγροτικών Ζητημάτων, Τσανκ Σινγκουάνγκ, κατά τη διάρκεια εθνικής διάσκεψης στην επαρχία Χουνάν για την αναζωογόνηση της βιομηχανίας σπόρων.

Ο Τσανγκ τόνισε ότι η καλλιέργεια ποικιλιών σπόρων εντός της Κίνας καλύπτει πλέον το 95% της συνολικής ικανότητας παραγωγής. Παράλληλα, οι ζωοτροφές και οι τροφές πουλερικών έχουν μερίδιο αγοράς άνω του 80%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τροφές ιχθυοκαλλιεργειών κινεζικής προέλευσης καλύπτουν το 85% των αναγκών της αγοράς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διαφανή φωτοβολταϊκά θερμοκηπίου
ΔΙΕΘΝΗ

Έξυπνη πλατφόρμα για καλλιέργεια μανιταριών σε πλοία και απομακρυσμένες περιοχές

Μια καινοτόμος έξυπνη φάρμα για πλοία παρουσιάστηκε στη Marintec China 2025, επιτρέποντας σε όσους εργάζονται σε απομακρυσμένες περιοχές να καλλιεργούν φρέσκα λαχανικά και φρούτα με προηγμένες, φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες.
Θερμοκήπια αγροτικής καλλιέργειας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ οι στρεμματικές ενισχύσεις Οικολογικών Σχημάτων

Δύο υπουργικές αποφάσεις δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ με καθορισμό ενίσχυσης ανά στρέμμα για Οικολογικά Σχήματα 2025. Η παρέμβαση Π1-31.7 προβλέπει 6,5 ευρώ/στρ. για αιγοπρόβατα, 5,5 ευρώ/στρ. για βοοειδή και 3 ευρώ/στρ. για άλλες δράσεις.
Σημαίες Κίνας και Κούβας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κούβα λαμβάνει 15.000 τόνους ρυζιού ως επισιτιστική βοήθεια από την Κίνα

Η Κούβα έλαβε το πρώτο φορτίο 15.000 τόνων ρυζιού από την Κίνα, ως μέρος συνολικής δωρεάς 60.000 τόνων, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Ντίας-Κανέλ, εν μέσω σοβαρής κρίσης και ελλείψεων λόγω αμερικανικού εμπάργκο.
Πόλη Πεκίνο ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Πεκίνο: Πρόοδος στη μετάβαση σε οικονομία χαμηλού άνθρακα το 2021-2025

Το Πεκίνο πέτυχε μείωση εκπομπών άνθρακα και προόδευσε σημαντικά στην πράσινη μετάβαση κατά το 14ο Πενταετές, σημειώνοντας τα χαμηλότερα επίπεδα CO₂ ανά 10.000 γιουάν ΑΕΠ στην Κίνα, αναφέρουν οι τοπικές αρχές.
Σημαία Κίνας γρανάζια βιομηχανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Στήριξη τραπεζών στην οικονομική ανάκαμψη αγροτικών περιοχών το 2026

Η NFRA Κίνας εξέδωσε εγκύκλιο για το 2026, καλώντας τράπεζες και ασφαλιστικές να ενισχύσουν οικονομικά τις αγροτικές περιοχές για στήριξη παραγωγής, καινοτομίας και ανάπτυξη βιομηχανιών και κατανάλωσης στην ύπαιθρο.
Πέδρο Σάντσεθ
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Σάντσεθ ζητά από την Κίνα διόρθωση της εμπορικής ανισορροπίας με ΕΕ

Ο Πέδρο Σάντσεθ κάλεσε την Κίνα να διορθώσει την εμπορική ανισορροπία με την ΕΕ, τονίζοντας ότι το άνοιγμα της Κίνας στο ευρωπαϊκό εμπόριο θα αποτρέψει κοινωνικά και απομονωτικά κινήματα στην Ευρώπη.