ΓΔ: 2074.42 -5.75% Τζίρος: 680.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Νίκος Χριστοδουλίδης Κύπρος
Ο πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης σε δημόσια δήλωση στην Κύπρο.

Συνάντηση Χριστοδουλίδη με Τουρκοκύπριο ηγέτη την Πέμπτη στην Κύπρο

Την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν στη Λευκωσία, με στόχο την επανέναρξη διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Την Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου, στις 9:30 π.μ., έχει προγραμματιστεί η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην οικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, στην περιοχή του αεροδρομίου Λευκωσίας, σύμφωνα με ενημέρωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη.

Όπως αναφέρει ο κ. Λετυμπιώτης, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης «προσέρχεται στη συνάντηση με την ίδια εποικοδομητική διάθεση και ειλικρινή πολιτική βούληση, στο πλαίσιο της προσπάθειας μας για την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων από το σημείο που έχουν διακοπεί στο Κραν Μοντανά, για την επίτευξη λύσης του Κυπριακού, στη βάση του πλαισίου που καθορίζουν τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και στη βάση των αρχών και αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αντόνιο Γκουτέρες ΟΗΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Γκουτέρες σε Χριστοδουλίδη: Σύμφωνη γνώμη για διευρυμένη συνάντηση

Στο πλαίσιο της διάσκεψης στο Μπακού, ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, και συζήτησαν ξανά σε συνέχεια αυτών που συζήτησαν την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουδαπέστη.
ΟΗΕ σημαίες εξωτερικά
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινός πρέσβης: Το Ιράν έπληξε ευρωπαϊκό έδαφος στην Κύπρο

Ο Ντάνι Ντανόν, μόνιμος αντιπρόσωπος του Ισραήλ στον ΟΗΕ, τόνισε τη συνεχιζόμενη κοινή δράση ΗΠΑ-Ισραήλ κατά του Ιράν με ισχύ και συντονισμό, εκφράζοντας ευχαριστίες σε Τραμπ και Νετανιάχου για τη σταθερή τους ηγεσία.
Έδρα Ηνωμένων Εθνών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση ΓΓ ΟΗΕ με Ερχιουρμάν στη Νέα Υόρκη, συνεχίζει τις επαφές η Ολγκίν

Η εκπρόσωπος του ΟΗΕ για την Κύπρο ολοκλήρωσε πρόσφατα την επίσκεψή της στο νησί. Συνεχίζει να εργάζεται με τους ηγέτες για μέτρα εμπιστοσύνης και άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης, τονίζοντας την ανάγκη πολιτικής βούλησης.
Γενική Συνέλευση ΟΗΕ
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Νέα ανανέωση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ με 13 ψήφους υπέρ και 2 αποχές

Το ΣΑ του ΟΗΕ ανανέωσε με 13 ψήφους υπέρ και 2 αποχές τη θητεία της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στην Κύπρο έως 31/1/2027, τονίζοντας ότι το στάτους κβο δεν είναι βιώσιμο και η απουσία λύσης εντείνει τις εντάσεις και τον κίνδυνο μη αναστρέψιμων αλλαγών.
Γενική Συνέλευση ΟΗΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Αύριο η ψηφοφορία ΟΗΕ για ανανέωση της δύναμης κυανόκρανων στην Κύπρο

Η ψηφοφορία του Συμβουλίου Ασφαλείας για την ανανέωση της εντολής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στην Κύπρο μεταφέρεται για την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2025, αντί της αρχικά προγραμματισμένης Πέμπτης 29 Ιανουαρίου.
Αντόνιο Γκουτέρες ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΓΓ ΟΗΕ: Κοινός στόχος των ηγετών λύση με πολιτική ισότητα στο Κυπριακό

Ο ΓΓ του ΟΗΕ επισημαίνει στην Έκθεσή του ότι οι πρόσφατες επαφές των ηγετών στην Κύπρο δείχνουν νέα ευκαιρία για το Κυπριακό, ενώ χαιρετίζει τη δέσμευση όλων των πλευρών για συνέχιση των προσπαθειών διαλόγου.