ΓΔ: 887.62 0.95% Τζίρος: 3.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:43:35 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Πατούν ξανά το «γκάζι» τα εργοστάσια αυτοκινήτου στις ΗΠΑ

Χιλιάδες εργαζόμενοι στην αυτοκινητοβιομηχανία ετοιμάζονται να επιστρέψουν στην εργασία τους, με Ford, General Motors και Fiat Chrysler να στοχεύουν στην επανέναρξη της παραγωγής στις 18 Μαΐου.

Στις 11 Μαΐου μπορεί να επαναλειτουργήσουν οι βιομηχανίες της πολιτείας του Μίσιγκαν, όπως ανακοίνωσε η κυβερνήτης της πολιτείας Γκρέτσεν Ουίτμερ. Απομακρύνεται έτσι ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια για τους κατασκευαστές αυτοκινήτων της βόρειας Αμερικής σχετικά με την επιστροφή χιλιάδων εργαζομένων στις θέσεις εργασίας τους, μετά τη διακοπή λειτουργίας των γραμμών παραγωγής που έγινε κατά της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού.

Παρότι ο βιομηχανικός τομέας της αναφερόμενης Πολιτείας θα επαναλειτουργήσει, η Ουίτμερ παρέτεινε την εντολή παραμονής των πολιτών στα σπίτια τους για δύο εβδομάδες μέχρι την 28η Μαΐου, επικαλούμενη την επιθυμία αποφυγής ενός δεύτερου κύματος εξάπλωσης της πανδημίας που προκαλεί ο νέος κορονοϊός.

«Είναι ένα μεγάλο βήμα μπροστά…, η επαναλειτουργία της οικονομίας με ασφάλεια και υπευθυνότητα» δήλωσε η ίδια στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Ο βιομηχανικός τομέας είναι ένα σημαντικό τμήμα της οικονομίας μας» τόνισε η Ουίτμερ.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες General Motors και Fiat Chrysler Automobiles NV (FCA) ανακοίνωσαν στη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας ότι στοχεύουν στην έναρξη της παραγωγής οχημάτων στη βόρεια Αμερική από τις 18 Μαΐου. Ωστόσο, οι προμηθευτές τους θα χρειαστούν χρόνο για να προετοιμαστούν κατάλληλα, για την έναρξη της παραγωγής τη συγκεκριμένη ημερομηνία. Η Ford Motor ανακοίνωσε χθες ότι προγραμματίζει επίσης την επανεκκίνηση της παραγωγής της την 18η Μαΐου.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

autokinita, autos, cars
ΔΙΕΘΝΗ

Stellantis και Samsung συμπράττουν για παραγωγή μπαταριών στις ΗΠΑ

Η Stellantis βρίσκεται ήδη μπροστά από το πλάνο της για την εξασφάλιση ετήσιας παραγωγής μπαταριών ικανής χωρητικότητας ώστε να πετύχει μέχρι το 2030 το 40% των πωλήσεων της στις ΗΠΑ να αποτελείται από εξηλεκτρισμένα οχήματα.
ΔΙΕΘΝΗ

Βαρύ πρόστιμο σε VW και BMW για καρτέλ με στόχο να... ρυπαίνουν

Τα πρόστιμα 875 εκατ. ευρώ επιβλήθηκαν από την Κομισιόν επειδή οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες συνεννοήθηκαν για να μην αναπτυχθεί καλύτερη τεχνολογία καθαρισμού ρύπων στα αυτοκίνητα ντίζελ.
ΔΙΕΘΝΗ

Μικρός αριθμός σταθμών ανεφοδιασμού με υδρογόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Για να διασφαλιστεί ότι ο απαραίτητος αριθμός σταθμών ανεφοδιασμού υδρογόνου θα είναι διαθέσιμος έως το 2025 και το 2030 σε ολόκληρη την ΕΕ, θα πρέπει να τεθούν δεσμευτικοί στόχοι ανά κράτος μέλος.