ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ilektrokinisi
Φώτο: Shutterstock

Κοινό δίκτυο φόρτισης στη Β. Αμερική από επτά εταιρείες αυτοκινήτων

Οι σταθμοί φόρτισης θα είναι προσβάσιμοι σε όλους τους κάτοχους αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων (EV), προσφέροντας τις κατάλληλες υποδοχές (CCS και NACS).

Επτά μεγάλες παγκόσμιες αυτοκινητοβιομηχανίες -BMW Group, General Motors, Honda, Hyundai, Kia, Mercedes-Benz Group, Stellantis NV- θα δημιουργήσουν μία νέα κοινή επιχείρηση δικτύου φόρτισης που θα επεκτείνει σημαντικά την πρόσβαση σε φόρτιση υψηλής ισχύος στη Βόρεια Αμερική.

Στόχος είναι η εγκατάσταση τουλάχιστον 30.000 σημείων φόρτισης υψηλής ισχύος σε αστικές τοποθεσίες και τοποθεσίες αυτοκινητοδρόμων για να διασφαλιστεί ότι οι οδηγοί θα μπορούν να φορτίζουν τα αυτοκίνητά τους.

Όπως ανακοινώθηκε, το δίκτυο θα παρέχει αξιοπιστία, δυνατότητα φόρτισης υψηλής ισχύος, ψηφιακή ενοποίηση, διάφορες ανέσεις κατά τη φόρτιση και χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Οι σταθμοί φόρτισης θα είναι προσβάσιμοι σε όλους τους κάτοχους αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων (EV), προσφέροντας τις κατάλληλες υποδοχές (CCS και NACS).

Οι πρώτοι σταθμοί έχουν προγραμματιστεί να ανοίξουν το καλοκαίρι του 2024.

Η κοινοπραξία στοχεύει να γίνει το κορυφαίο δίκτυο αξιόπιστων σταθμών φόρτισης υψηλής ισχύος στη Βόρεια Αμερική.

Το νέο δίκτυο φόρτισης υψηλής ισχύος θα αναβαθμίσει ολόκληρη την εμπειρία EV και θα οδηγήσει στην υιοθέτηση των EV.

Εστιάζοντας στην άνεση των οδηγών και την ευκολία φόρτισης, οι σταθμοί θα βρίσκονται σε βολικές τοποθεσίες προσφέροντας στέγαστρα όπου είναι δυνατόν και ανέσεις όπως τουαλέτες, σέρβις φαγητού και υπηρεσίες λιανικής, είτε κοντά είτε εντός του ίδιου συγκροτήματος. Ένας επιλεγμένος αριθμός σταθμών θα είναι εξοπλισμένος με πρόσθετες ανέσεις.

Τα αρχικά σχέδια προβλέπουν την εγκατάσταση σταθμών φόρτισης σε μητροπολιτικές περιοχές και κατά μήκος των μεγάλων αυτοκινητόδρομων, συμπεριλαμβανομένων διαδρόμων σύνδεσης και διαδρομών διακοπών, με στόχο την προσφορά ενός σταθμού φόρτισης όπου οι άνθρωποι μπορούν να επιλέξουν να ζήσουν, να εργαστούν και να ταξιδέψουν.

Καθώς εισάγονται περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα και αυξάνεται ο ρυθμός υιοθέτησης των καταναλωτών, παράλληλα αυξάνεται η ζήτηση για γρήγορη και αξιόπιστη δημόσια φόρτιση.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ, από τον Ιούλιο του 2023 υπάρχουν 32.000 διαθέσιμοι στο κοινό γρήγοροι φορτιστές DC στις Ηνωμένες Πολιτείες για χρήση από 2,3 εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα, με αναλογία 72 οχημάτων ανά φορτιστή. Το NREL (Εθνικό Εργαστήριο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας) εκτιμά ότι θα χρειαστούν 182.000 γρήγοροι φορτιστές συνεχούς ρεύματος για την υποστήριξη 30-42 εκατομμυρίων οχημάτων που αναμένεται να κυκλοφορήσουν στον δρόμο μέχρι το 2030.

Καθώς οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ αναμένεται να ξεπεράσουν το 50% των συνολικών πωλήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες έως το 2030, η επέκταση της αξιόπιστης υποδομής φόρτισης θα γίνει ακόμη πιο κρίσιμη για την ευρεία υιοθέτηση ηλεκτρικών οχημάτων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ