ΓΔ: 905.04 -0.05% Τζίρος: 54.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Επένδυση 229 εκατ. δολαρίων από Stellantis για την επιτάχυνση εξηλεκτρισμού

Στόχος της επένδυσης είναι η πώληση οχημάτων χαμηλών ρύπων στις ΗΠΑ σε ποσοστό 40% έως το 2030. Η πρόσφατη αυτή εξέλιξη έρχεται σε συνέχεια της στρατηγικής εξηλεκτρισμού του ομίλου.

Το συγκρότημα τριών μονάδων παραγωγής του ομίλου Stellantis στο Komomo της Ιντιάνα, θα επωφεληθεί από νέα επένδυση ύψους 229 εκατομμυρίων δολαρίων, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της πώλησης οχημάτων χαμηλών ρύπων στις ΗΠΑ σε ποσοστό 40% έως το 2030.  

Η πρόσφατη αυτή εξέλιξη έρχεται σε συνέχεια της στρατηγικής εξηλεκτρισμού του ομίλου, που προβλέπει την επένδυση 35 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το 2025. 

Η επένδυση στα εργοστάσια χύτευσης και συστημάτων μετάδοσης του συγκροτήματος Kokomo θα επιτρέψει την παραγωγή της 4ης γενιάς του αυτόματου κιβωτίου των 8 σχέσεων, που εφοδιάζει, εκτός των άλλων, τα νέα Jeep Wrangler, Gladiator και Grand Cherokee.  

Το αυτόματο κιβώτιο των 8 ταχυτήτων αποτελεί ένα από τα πλέον επιτυχημένα συστήματα μετάδοσης σε παγκόσμια κλίμακα. Στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου, η μονάδα στο Kokomo ξεπέρασε το φράγμα των 5 εκατομμυρίων μονάδων που έχουν μπει σε διάφορα μοντέλα του ομίλου.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Βαρύ πρόστιμο σε VW και BMW για καρτέλ με στόχο να... ρυπαίνουν

Τα πρόστιμα 875 εκατ. ευρώ επιβλήθηκαν από την Κομισιόν επειδή οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες συνεννοήθηκαν για να μην αναπτυχθεί καλύτερη τεχνολογία καθαρισμού ρύπων στα αυτοκίνητα ντίζελ.
ΔΙΕΘΝΗ

Μικρός αριθμός σταθμών ανεφοδιασμού με υδρογόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Για να διασφαλιστεί ότι ο απαραίτητος αριθμός σταθμών ανεφοδιασμού υδρογόνου θα είναι διαθέσιμος έως το 2025 και το 2030 σε ολόκληρη την ΕΕ, θα πρέπει να τεθούν δεσμευτικοί στόχοι ανά κράτος μέλος.