ΓΔ: 2449.29 -0.10% Τζίρος: 260.02 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Κελί φυλακής

Σουρινάμ: Αυτοκτόνησε στη φυλακή ο δράστης της εννιαπλής δολοφονίας

Ο άνδρας που σκότωσε με μαχαίρι εννέα ανθρώπους, ανάμεσά τους πέντε παιδιά, στο Σουρινάμ, αυτοκτόνησε στο κελί του, σύμφωνα με την αστυνομία. Ο δράστης είχε συλληφθεί και βρέθηκε απαγχονισμένος το πρωί της Δευτέρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας του Σουρινάμ, ο άνδρας που το βράδυ του Σαββάτου σκότωσε με μαχαίρι εννέα ανθρώπους, ανάμεσά τους πέντε παιδιά, αυτοκτόνησε στη φυλακή. Το περιστατικό σημειώθηκε στην πρωτεύουσα Παραμαρίμπο της μικρής ολλανδόφωνης χώρας της Νότιας Αμερικής.

Η αστυνομία ανέφερε ότι ο 43χρονος δράστης, ο οποίος είχε πυροβοληθεί στα πόδια κατά τη διάρκεια της επιχείρησης σύλληψής του, μεταφέρθηκε αρχικά σε νοσοκομείο και στη συνέχεια οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα το βράδυ της Κυριακής. Ο θάνατός του διαπιστώθηκε περίπου στις 8 το πρωί τοπική ώρα (13:00 ώρα Ελλάδας).

Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαρίς Μονοράτ, ο δράστης εντοπίστηκε «κρεμασμένος» στο κελί του, όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό ABC.

Ο 43χρονος αντιμετώπιζε προβλήματα ψυχικής υγείας και, σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας Μέλβιν Πίνας, σκότωσε τέσσερα από τα πέντε παιδιά του, ηλικίας 5 έως 15 ετών, καθώς και πέντε γείτονες ηλικίας 7 έως 80 ετών στη συνοικία Ρισελιέ, στο ανατολικό τμήμα του Παραμαρίμπο. Από την επίθεση τραυματίστηκαν ακόμη δύο άτομα: η 16χρονη κόρη του δράστη και ένας 72χρονος γείτονας.

Η πρόεδρος της χώρας, Γένιφερ Χέερλινγκς-Σίμονς, χαρακτήρισε το γεγονός «τραγωδία» που συγκλόνισε τη χώρα σε μια περίοδο εορτασμών και ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα καλύψει τα έξοδα των κηδειών ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τις οικογένειες των θυμάτων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χειροπέδες σε άνδρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιωάννινα: Συνελήφθη Βρετανός καταζητούμενος με ευρωπαϊκό ένταλμα

Ένας 60χρονος Βρετανός συνελήφθη στα Ιωάννινα, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις ισπανικές αρχές για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.
Ελληνική αστυνομία περιπολικό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στα Χανιά για ναρκωτικά και οπλοκατοχή

Στα Χανιά συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, 30 και 31 ετών, για κατοχή ναρκωτικών και οπλισμού. Στην κατοχή τους βρέθηκαν κοκαΐνη, κάνναβη, χρήματα, μαχαίρι και ζυγαριά, ενώ κατασχέθηκε και το αυτοκίνητό τους.
Ηλεκτρονική απάτη προειδοποίηση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πτολεμαΐδα: Λύθηκε υπόθεση διαδικτυακού εκβιασμού και απάτης κατά 41χρονου

Εξιχνιάστηκε υπόθεση εκβίασης και απάτης εις βάρος 41χρονου, που πλήρωσε συνολικά 4.770 ευρώ σε γυναίκα μέσω πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, μετά από απειλές για δημοσιοποίηση προσωπικών συνομιλιών τους.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατάσχεση εκρηκτικών και όπλων στην Κάλυμνο, σύλληψη 41χρονου κατοίκου

Στην Κάλυμνο κατασχέθηκαν εκρηκτικά, πυροκροτητές, όπλα και αρχαιότητες από την αστυνομία. Συνελήφθη 41χρονος, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνεται και 37χρονος για παρόμοια αδικήματα.