ΓΔ: 2225.74 -2.63% Τζίρος: 330.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Δεξαμενόπλοιο με κοντέινερ
Δεξαμενόπλοιο μεταφέρει εμπορευματοκιβώτια στην ανοιχτή θάλασσα, σύμβολο διεθνούς ναυτιλίας.

Δύο κινεζικά τάνκερ από Βενεζουέλα επιστρέφουν Ασία χωρίς πετρέλαιο

Δύο κινεζικά υπερδεξαμενόπλοια που πήγαιναν στη Βενεζουέλα για να φορτώσουν πετρέλαιο, άλλαξαν πορεία και επιστρέφουν στην Ασία λόγω του αμερικανικού εμπάργκο και της πολιτικής κρίσης στη χώρα, σύμφωνα με την LSEG.

Δύο υπερδεξαμενόπλοια με κινεζική σημαία, τα οποία είχαν προορισμό τη Βενεζουέλα για τη φόρτωση αργού πετρελαίου, πραγματοποίησαν αναστροφή και επιστρέφουν στην Ασία. Η κίνηση αυτή σημειώθηκε εν μέσω του εμπάργκο που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ στη Βενεζουέλα, σύμφωνα με στοιχεία της LSEG, εταιρείας διαχείρισης διεθνών οικονομικών δεδομένων.

Τα τεράστια δεξαμενόπλοια Xingye και Thousand Sunny είχαν παραμείνει αγκυροβολημένα στον Ατλαντικό Ωκεανό για εβδομάδες, αναμένοντας οδηγίες λόγω του αποκλεισμού της Βενεζουέλας. Η κατάσταση επιδεινώθηκε μετά τη "σύλληψη του προέδρου Νικολάς Μαδούρο από τις ΗΠΑ" και την πολιτική κρίση που ακολούθησε.

Τα δύο αυτά πλοία είναι από τα τρία υπερδεξαμενόπλοια που εκτελούν αποκλειστικά το δρομολόγιο Βενεζουέλα-Κίνα, μεταφέροντας αργό πετρέλαιο ως μέσο αποπληρωμής του χρέους του Καράκας προς το Πεκίνο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δεξαμενόπλοιο στο Ορμούζ
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Πέντε πλοία διέπλευσαν το Στενό του Χορμούζ σε 24 ώρες

Αρκετά πλοία, μεταξύ αυτών δεξαμενόπλοια υπό διαχείριση Ομάν, γαλλικό εμπορευματοκιβωτίων και ιαπωνικό LNG, διέσχισαν το Στενό του Χορμούζ, καθώς το Ιράν επιτρέπει την διέλευση πλοίων από χώρες που θεωρεί «μη εχθρικές».
Δεξαμενόπλοιο στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Απόπειρα σύλληψης του δεξαμενόπλοιου Olina στην Καραϊβική από τις ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ επιχειρούν να κατασχέσουν το δεξαμενόπλοιο Olina στην Καραϊβική κοντά στο Τρινιντάντ, ως μέρος των προσπαθειών περιορισμού των εξαγωγών βενεζουελάνικου πετρελαίου. Το πλοίο είχε ψεύτικη σημαία και ο πομπός του δεν εκπέμπει εδώ και 52 μέρες.
Δεξαμενόπλοιο στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Ζητά από ΗΠΑ να σταματήσουν την καταδίωξη τάνκερ για Βενεζουέλα

Η Ρωσία ζήτησε από τις ΗΠΑ να σταματήσουν την καταδίωξη πετρελαιοφόρου που κατευθυνόταν στη Βενεζουέλα. Το πλοίο Bella 1 κινείται στον Ατλαντικό, ενώ οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη Βενεζουέλα.
Εμπορικό πλοίο στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Η Βενεζουέλα καταγγέλλει νέα κατάσχεση δεξαμενόπλοιου από τις ΗΠΑ

Η Βενεζουέλα καταδίκασε την «κλοπή και απαγωγή» ακόμη ενός δεξαμενόπλοιου με πετρέλαιο από τις ΗΠΑ, κατηγορώντας την Ουάσιγκτον για στρατιωτική επέμβαση και αναγκαστική εξαφάνιση του πληρώματος, μέσα σε δέκα ημέρες.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Τάνκερ φτάνουν στις ΗΠΑ για φόρτωση πετρελαίου και φυσικού αερίου

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως μεγάλος αριθμός άδειων δεξαμενόπλοιων κατευθύνεται στις ΗΠΑ για να φορτώσουν πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Η δήλωσή του έγινε εν μέσω συνομιλιών ΗΠΑ-Ιράν στο Ισλαμαμπάντ για τον τερματισμό πολέμου.
Στενό του Ορμούζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Δύο κινεζικά υπερτάνκερ διέσχισαν σήμερα τα Στενά του Ορμούζ

Δύο κινεζικά υπερτάνκερ Cospearl Lake και He Rong Hai, υπό την Unipec, πέρασαν σήμερα από τα Στενά του Ορμούζ, πιθανώς ως τα πρώτα πλοία που φεύγουν από τον Κόλπο μετά την εκεχειρία ΗΠΑ-Ιράν, σύμφωνα με στοιχεία της LSEG.