ΓΔ: 2499 1.74% Τζίρος: 70.02 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:28:36
Φώτο: Shutterstock

Αύξηση-ρεκόρ της ανεργίας στη Βρετανία

Ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας στη Βρετανία σημείωσε τον Απρίλιο, πρώτο μήνα επιβολής του lockdown, τη μεγαλύτερη μηνιαία αύξησή του από το 1996.

Ο αριθμός των ανθρώπων που υπέβαλαν αίτηση για να ενταχθούν στο ταμείο ανεργίας στη Βρετανία σημείωσε τον Απρίλιο, τον πρώτο μήνα στη διάρκεια του οποίου ίσχυε το lockdown, τη μεγαλύτερη μηνιαία αύξησή του από το 1996, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα.

Οι αιτήσεις αυξήθηκαν κατά 856.500, ποσοστό 69% σε σχέση με τον Μάρτιο – τη μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση που έχει καταγραφεί-- για να φτάσουν τις 2.097.000, ανακοίνωσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.

Η αύξηση θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη αν η βρετανική κυβέρνηση δεν είχε ανακοινώσει ένα πρόγραμμα επιδότησης κατά 80% των μισθών των εργαζομένων οι συμβάσεις εργασίας των οποίων ανεστάλησαν προσωρινά λόγω των περιορισμών.

«Αν και καλύπτουν μόνο τις πρώτες εβδομάδες των περιορισμών, τα στοιχεία μας δείχνουν ότι η covid-19 έχει σοβαρές επιπτώσεις στην αγορά εργασίας», δήλωσε ο Τζόναθαν Άθοου της Εθνική Στατιστικής Υπηρεσίας (ONS).

Η ONS εξήγησε ότι το ποσοστό ανεργίας στη Βρετανία είχε πέσει στο 3,9% το τρίμηνο Ιανουαρίου- Μαρτίου, περίοδο κατά την οποία μόνο για μία εβδομάδα είχε επιβληθεί lockdown. Παράλληλα τους τρεις πρώτους μήνες του έτους δημιουργήθηκαν 211.000 θέσεις εργασίας σε σχέση με πρόβλεψη, μέσω δημοσκόπησης του Reuters, για 50.000.

Το ποσοστό ανεργίας ενδέχεται να φτάσει το 10% την περίοδο Απριλίου- Ιουνίου, σύμφωνα με προβλέψεις, παρότι εκατομμύρια εργαζόμενοι εξακολουθούν να προστατεύονται από το πρόγραμμα της κυβέρνησης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Sunak, Great Britain, Britain, England, Bretania, Vretania, Agglia
ΔΙΕΘΝΗ

Κυρώσεις σε τέσσερα στελέχη των Χούθι επέβαλε η Βρετανία

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ είπε την Δευτέρα ότι η κυβέρνησή του θα προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων για να πλήξει εκείνους που χρηματοδοτούν τις επιθέσεις των Χούθι σε εμπορικά πλοία.
Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Μείωση φόρων για τις παμπ ανακοίνωσε ο νέος πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός Άντι Μπέρναμ ανακοίνωσε μείωση φόρου 20% για παμπ, κλαμπ και μουσικούς χώρους από τον Απρίλιο, κατάργηση ΦΠΑ στους λογαριασμούς ρεύματος τον χειμώνα και ανώτατο όριο 2 λίρες στα εισιτήρια λεωφορείου από τον Ιανουάριο.
Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Καύσωνας Ιουνίου κόστισε 1,35 δισ. ευρώ στην οικονομία

Ο καύσωνας του Ιουνίου στη Βρετανία οδήγησε σε απώλεια 24 εκατομμυρίων εργατοωρών και 1,35 δισ. ευρώ για την οικονομία, με τον αντίκτυπο να είναι εντονότερος σε εργασίες με μεγαλύτερη έκθεση και σωματική καταπόνηση, σύμφωνα με το LSE.
Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Βρετανία απομακρύνει τους τελευταίους διπλωμάτες της από το Ιράν

Η Βρετανία απέσυρε προσωρινά το διπλωματικό προσωπικό της από το Ιράν λόγω της κρίσης και των συνεχών αμερικανικών επιθέσεων. Η πρεσβεία λειτουργεί εξ αποστάσεως, ενώ συνιστάται στους Βρετανούς να μην ταξιδεύουν στη χώρα.
Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο νέος Βρετανός πρωθυπουργός θα δουλεύει από Μάντσεστερ μία μέρα τη βδομάδα

Ο νέος Βρετανός πρωθυπουργός, Άντι Μπέρναμ, θα εργάζεται μία μέρα την εβδομάδα από το Μάντσεστερ, ιδρύοντας το «No 10 North», για να φέρει την εξουσία κοντά στον λαό και να ενισχύσει την ανάπτυξη σε όλη τη χώρα.
Ρωσικά πολεμικά πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανός ΥΠΑΜ: "Ανεύθυνη" η ρωσική άσκηση κοντά στα βρετανικά παράλια

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Γουές Στρίτινγκ χαρακτήρισε «ανεύθυνη» την ρωσική άσκηση με πραγματικά πυρά 40 ναυτικά μίλια νότια του Πλίμουθ, τονίζοντας πως πρόκειται για επίδειξη δύναμης.