ΓΔ: 2615.07 0.25% Τζίρος: 239.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Υπουργείο Εξωτερικών ΗΠΑ

ΗΠΑ: Σταματά η έκδοση βίζας σε υπηκόους από 75 χώρες από την επόμενη εβδομάδα

Η κυβέρνηση Τραμπ αναστέλλει από 21 Ιανουαρίου την έκδοση βίζας για πολίτες από 75 χώρες, όπως Σομαλία, Ρωσία, Ιράν, Βραζιλία, σύμφωνα με το Fox News. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν έχει σχολιάσει ακόμη.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ υπό τον Ντόναλντ Τραμπ προχωρά σε πάγωμα της διαδικασίας έκδοσης βίζας για πολίτες από 75 χώρες, ξεκινώντας από τις 21 Ιανουαρίου, σύμφωνα με δημοσίευμα του Fox News που επικαλείται υπόμνημα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Στη λίστα των χωρών περιλαμβάνονται η Σομαλία, η Ρωσία, το Ιράν, το Αφγανιστάν, η Βραζιλία, η Νιγηρία και η Ταϊλάνδη, όπως αναφέρει το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο.

Το Fox News σημειώνει ότι το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών έδωσε εντολή στις πρεσβείες των ΗΠΑ να αρνηθούν την έκδοση βίζας, επικαλούμενο τη σχετική νομοθεσία, καθώς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επανεξετάζει τις διαδικασίες του. Δεν έχει διευκρινιστεί το χρονικό διάστημα που θα ισχύσει το μέτρο.

Μέχρι στιγμής, δεν υπήρξε επίσημο σχόλιο από εκπροσώπους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το δημοσίευμα.

Υπενθυμίζεται ότι τον Νοέμβριο, ο πρόεδρος Τραμπ είχε δηλώσει πως θα "παύσει οριστικά" τη μετανάστευση από τις "χώρες του Τρίτου Κόσμου", μετά από περιστατικό πυροβολισμών κοντά στον Λευκό Οίκο με δράστη υπήκοο του Αφγανιστάν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπουργείο Εξωτερικών ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Έγκριση πώλησης όπλων 7 δισ. δολαρίων στα ΗΑΕ από τη WSJ

Η κυβέρνηση Τραμπ ενέκρινε την πώληση όπλων αξίας 7 δισ. δολαρίων στα ΗΑΕ, χωρίς δημόσια ανακοίνωση ή ειδοποίηση Κογκρέσου, σύμφωνα με τη Wall Street Journal. Οι πωλήσεις προστίθενται σε προηγούμενες συμφωνίες 16,5 δισ. δολαρίων.
Λευκός Οίκος ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: 1 δισ. δολάρια στη νέα κυβέρνηση της Κολομβίας από Ουάσινγκτον

Οι ΗΠΑ θα προσφέρουν 1 δισ. δολάρια στην Κολομβία για θέματα ασφάλειας, όπως ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανήμερα της ορκωμοσίας του προέδρου Ντε λα Εσπριέγια. Ο νέος πρόεδρος υπόσχεται σκληρή στάση κατά ανταρτών και καρτέλ.
ΗΠΑ και ΕΕ σημαίες
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ-Βρετανία: Συνομιλίες για Ευρώπη και Ουκρανία στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Ο υπουργός Εξωτερικών ΗΠΑ Ρούμπιο και ο Βρετανός Μίλιμπαντ συναντήθηκαν στη Ουάσινγκτον, συζητώντας την ανάγκη ενισχυμένου ευρωπαϊκού ρόλου στην ασφάλεια και στη στήριξη της Ουκρανίας, με διαρκή δέσμευση από το Λονδίνο.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Σύλληψη ενόπλου σε γήπεδο γκολφ του Τραμπ πριν επίσκεψη Μπάιντεν

Ένοπλος άνδρας συνελήφθη την Κυριακή σε γήπεδο γκολφ του Ντόναλντ Τραμπ στην Καλιφόρνια, λίγο πριν αναμενόμενη επίσκεψη του προέδρου, καθώς κινήθηκε ύποπτα και φωτογράφιζε μέτρα ασφαλείας, σύμφωνα με την αστυνομία.