ΓΔ: 2247.69 1.28% Τζίρος: 314.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Άνθρωπος σε χιονοθύελλα
Άνθρωπος με ομπρέλα διασχίζει δρόμο κατά τη διάρκεια ισχυρής χιονοθύελλας.

Σφοδρή χιονοθύελλα στην Καμτσάτκα: Δύο νεκροί στη Ρωσία

Δύο νεκροί και σπίτια θαμμένα στο χιόνι από σφοδρή χιονοθύελλα στην Καμτσάτκα. Η κατακόρυφη αύξηση της χιονόπτωσης παρέλυσε την Πετροπάβλοφσκ, με τις αρχές να κηρύσσουν κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σοβαρά προβλήματα προκαλεί η σφοδρή χιονοθύελλα που πλήττει τη χερσόνησο Καμτσάτκα στη ρωσική Άπω Ανατολή, οδηγώντας τις τοπικές αρχές να κηρύξουν κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν καταπλακώθηκαν από χιόνι που έπεσε από τις στέγες κτιρίων. Οι εικόνες που μεταδίδουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης αποτυπώνουν τεράστιους όγκους χιονιού, οι οποίοι σε ορισμένα σημεία φτάνουν μέχρι και τον δεύτερο όροφο κτιρίων.

Η ένταση της χιονοθύελλας έχει παραλύσει τμήματα της πόλης Πετροπάβλοφσκ Καμτσάτκι, με τον δήμαρχο να λαμβάνει μέτρα προστασίας και να προχωρά στην αναστολή λειτουργίας των σχολείων, τα οποία παραμένουν κλειστά όλη την εβδομάδα. Πολλές επιχειρήσεις εφαρμόζουν τηλεργασία για να διασφαλίσουν την ασφάλεια των εργαζομένων.

Περίπου 150 χιλιόμετρα οδικού δικτύου έχουν καλυφθεί από χιόνι πάχους έως και 80 εκατοστών, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το οποίο έχει κινητοποιήσει στρατιώτες για να ενισχύσουν τις προσπάθειες αποχιονισμού.

Η χιονοθύελλα έχει προκαλέσει ελλείψεις βασικών αγαθών, όπως ψωμί, αυγά και γάλα, στα τοπικά παντοπωλεία. Οι ελλείψεις αποδίδονται στην αδυναμία ανεφοδιασμού λόγω των αποκλεισμένων δρόμων. Εκπρόσωπος της περιφερειακής κυβέρνησης διαβεβαίωσε ότι ο ανεφοδιασμός της αγοράς θα αποκατασταθεί σταδιακά με την επαναλειτουργία του οδικού δικτύου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μαρία Ζαχάροβα πορτραίτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ζαχάροβα: Ανάπτυξη δυτικών δυνάμεων στην Ουκρανία θα θεωρείται νόμιμος στόχος

Η Μαρία Ζαχάροβα χαρακτήρισε απαράδεκτους τους δυτικούς ισχυρισμούς περί απειλής στη Γροιλανδία από Ρωσία και Κίνα και μίλησε για ασυνέπεια της Δύσης. Τόνισε ότι ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία θα θεωρούνται νόμιμοι στόχοι.
Ντόναλντ Τουσκ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τουσκ: Όχι σε στρατό στη Γροιλανδία, βλέπει ρωσική εμπλοκή σε κυβερνοεπίθεση

Ο Ντόναλντ Τουσκ ξεκαθάρισε πως η Πολωνία δεν θα στείλει στρατιώτες στη Γροιλανδία, ενώ σημείωσε πως επίθεση ΝΑΤΟϊκής χώρας σε άλλη θα ήταν καταστροφή. Απέδωσε κυβερνοεπίθεση στη Ρωσία. Οι ΗΠΑ θεωρούν τη Γροιλανδία στρατηγική.
Το Κρεμλίνο Μόσχας
ΔΙΕΘΝΗ

Το Κρεμλίνο: Οι ΗΠΑ δεν απάντησαν στην πρότασή μας για έλεγχο όπλων

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε πως οι ΗΠΑ δεν απάντησαν στην πρόταση Πούτιν για παράταση ενός έτους στη συνθήκη New START, η οποία λήγει σύντομα, με τον Τραμπ να επιδιώκει νέα, ευρύτερη συμφωνία που θα περιλαμβάνει και την Κίνα.
Κρεμλίνο στη Μόσχα
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία απελαύνει Βρετανό διπλωμάτη με κατηγορίες για κατασκοπεία

Η Ρωσία ανακοίνωσε την απέλαση Βρετανού διπλωμάτη, με την FSB να τον χαρακτηρίζει «κατάσκοπο». Του δόθηκαν δύο εβδομάδες να φύγει, ενώ το ΥΠΕΞ κάλεσε τον επιτετραμμένο της Βρετανίας και προειδοποίησε για αντίμετρα.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μόσχα κατακρίνει τις αμερικανικές απειλές για χτυπήματα κατά Ιράν

Η Ρωσία επέκρινε τις ΗΠΑ για παρεμβατική στάση στο Ιράν, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτες τις απειλές στρατιωτικής επίθεσης και προειδοποίησε για σοβαρές συνέπειες στη Μέση Ανατολή και τη διεθνή ασφάλεια.