ΓΔ: 2305.01 3.40% Τζίρος: 245.83 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:02:44
Σημαία Νέας Ζηλανδίας
Φωτογραφία Shutterstock

Η Νέα Ζηλανδία κλείνει προσωρινά την πρεσβεία στην Τεχεράνη λόγω ασφάλειας

Η Νέα Ζηλανδία έκλεισε προσωρινά την πρεσβεία της στην Τεχεράνη και απομάκρυνε ασφαλώς τους διπλωμάτες της, μεταφέροντας τις δραστηριότητες της πρεσβείας στην Άγκυρα, λόγω της επιδείνωσης της ασφάλειας στο Ιράν.

Η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας προχώρησε σε προσωρινό κλείσιμο της πρεσβείας της στην Τεχεράνη, απομακρύνοντας το διπλωματικό της προσωπικό, εξαιτίας της επιδείνωσης της κατάστασης ασφάλειας στο Ιράν.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών, οι Νεοζηλανδοί διπλωμάτες εγκατέλειψαν το Ιράν με πλήρη ασφάλεια, χρησιμοποιώντας εμπορικές πτήσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Οι δραστηριότητες της πρεσβείας μεταφέρθηκαν προσωρινά στην Άγκυρα της Τουρκίας, λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης ασφαλείας στην περιοχή.

Το υπουργείο Εξωτερικών συνεχίζει να συνιστά την αποφυγή κάθε ταξιδιού προς το Ιράν και καλεί τους Νεοζηλανδούς που βρίσκονται στη χώρα να αποχωρήσουν άμεσα.

Την Πέμπτη, ο υπουργός Εξωτερικών της Νέας Ζηλανδίας, Γουίνστον Πίτερς, εξέφρασε τον "αποτροπιασμό" της χώρας του για τη βίαιη αντίδραση των ιρανικών αρχών στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Σε σχετική ανακοίνωση, ο Πίτερς καταδίκασε τη "βάναυση καταστολή από τις ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένου του φόνου διαδηλωτών".

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ παγώνει την επιχείρηση συνοδείας αμερικανικών πλοίων στο Ορμούζ

Ο Τραμπ ανακοίνωσε την προσωρινή αναστολή της αμερικανικής επιχείρησης συνοδείας πλοίων στο στενό του Ορμούζ, ώστε να εξεταστεί αν μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία με το Ιράν για τον τερματισμό του πολέμου στη Μέση Ανατολή.
Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Τέλος «επιθετικής φάσης» στο Ιράν, λέει ο ΥΠΕΞ Ρούμπιο

Ο Μάρκο Ρούμπιο δήλωσε πως η επιθετική φάση των συγκρούσεων με το Ιράν έληξε και ότι οι ΗΠΑ θα απαντούν μόνο αν δεχθούν επίθεση. Εκατοντάδες πλοία αναμένουν να διασχίσουν το στενό του Ορμούζ, σύμφωνα με τις ΗΠΑ.
Σημαίες Ενωμένων Αραβικών Εμιράτων
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ιράν αρνείται ότι επιτέθηκε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Ο ιρανικός στρατός αρνείται κατηγορηματικά ότι επιτέθηκε στα ΗΑΕ, διαψεύδοντας αναφορές για δική του ευθύνη σε εκτοξεύσεις πυραύλων και drone, τονίζοντας πως δεν πραγματοποίησε καμία τέτοια ενέργεια τις τελευταίες ημέρες.
F-35 στην αεροπορική βάση
ΔΙΕΘΝΗ

Νέος αρχηγός: Η πολεμική αεροπορία Ισραήλ θα απαντήσει σε επίθεση Ιράν

Το Ισραήλ βρίσκεται σε επιφυλακή και δηλώνει έτοιμο να απαντήσει δυναμικά αν δεχθεί επίθεση από το Ιράν, σύμφωνα με τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων. Η Πολεμική Αεροπορία είναι έτοιμη για πλήρη ανάπτυξη εάν χρειαστεί.
Στενό του Ορμούζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΑΕ: Αναχαίτιση πυραύλων και drones ιρανικής προέλευσης

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΑΕ ανακοίνωσε ότι ενεργοποιήθηκαν αντιαεροπορικά συστήματα για να αντιμετωπίσουν ιρανικές επιθέσεις με πυραύλους και drones, κάνοντας λόγο για σοβαρή κλιμάκωση και διατηρώντας το δικαίωμα απάντησης.
Πυροσβέστες σε φωτιά
ΔΙΕΘΝΗ

Πυρκαγιά σε εμπορικό κέντρο κοντά στην Τεχεράνη - Άγνωστα τα αίτια

Πυρκαγιά σημειώθηκε σε εμπορικό κέντρο στα δυτικά της Τεχεράνης, σύμφωνα με το πρακτορείο IRNA. Τα αίτια παραμένουν άγνωστα, ενώ βίντεο δείχνουν πυκνό καπνό να βγαίνει από το σημείο, όπως μετέδωσε το Fars.