Φώτο: Shutterstock

«Παγώνουν» την πολιορκία της Τρίπολης οι δυνάμεις του στρατάρχη Χαφτάρ

Ύστερα από την απώλεια στρατηγικών θέσεων την Δευτέρα, οι δυνάμεις του Εθνικού Στρατού ανακοίνωσαν ότι αποσύρονται από όλα τα μέτωπα στις μάχες για την πρωτεύουσα της Λιβύης.

Την απόσυρσή των δυνάμεών του από όλα τα μέτωπα της Τρίπολης ανακοίνωσε ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης, του στρατάρχη Χαφτάρ, μετά την απώλεια στρατηγικών θέσεων, την Δευτέρα, από αντεπίθεση των δυνάμεων της κυβέρνησης εθνικής ενότητας, που υποστηρίζονται από την Τουρκία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Γάλλος ομόλογός του Εμανουέλ Μακρόν συζήτησαν την ανησυχία τους για την «επιδείνωση της ξένης ανάμιξης» στη Λιβύη και «συμφώνησαν στην ανάγκη επείγουσας αποκλιμάκωσης», ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. Οι δύο ηγέτες επίσης συνομίλησαν για την επαναλειτουργία των οικονομιών των ΗΠΑ και της Γαλλίας καθώς και για τις παγκόσμιες οικονομίες που παρέμειναν σε καθεστώς lockdown λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο Τραμπ δήλωσε πως προσμένει στη σύνοδο της Ομάδας των Επτά (G7).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Μπορέλ: Να αποχωρήσουν οι ξένοι μαχητές και μισθοφόροι από τη Λιβύη

«Επαναβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας προς τον λιβυκό λαό στις προσπάθειές του να δημιουργήσει μια κυρίαρχη, ενωμένη, σταθερή και ευημερούσα χώρα» ανέφερε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων Ζοζέπ Μπορέλ.
ΔΙΕΘΝΗ

ΥΠΕΞ: Θετικό βήμα μια πολιτική λύση με εθνική συμφιλίωση στη Λιβύη

«Η Ελλάδα υποστηρίζει σταθερά την επίλυση της λιβυκής κρίσης βάσει των Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ και των Συμπερασμάτων του Βερολίνου και την απαλλαγή της χώρας από ξένες παρεμβάσεις» αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.