ΓΔ: 2665.93 0.90% Τζίρος: 397.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Κερί σε σκοτάδι

Στην εκκλησία Σάντα Μαρία Ντελι Άντζελι η κηδεία του Βαλεντίνο στην Ιταλία

Ξεκίνησε η κηδεία του διάσημου Ιταλού σχεδιαστή Βαλεντίνο στη Ρώμη, με πλήθος κόσμου και γνωστά ονόματα της μόδας παρόντα.

Ξεκίνησε σήμερα η τελετή κηδείας του Ιταλού μόδιστρου διεθνούς φήμης, Βαλεντίνο, στην εκκλησία Σάντα Μαρία Ντελι Άντζελι στη Ρώμη.

Περίπου 300 πολίτες συγκεντρώθηκαν στον εξωτερικό χώρο του ναού, ενώ μεταξύ των παρισταμένων βρίσκονται σημαντικές προσωπικότητες της μόδας και της τέχνης, όπως η Ντονατέλα Βερσάτσε, η Άννα Γουίντουρ, η Άννα Χάθαγουεϊ και ο Τομ Φορντ. Στο εσωτερικό της εκκλησίας παρευρίσκονται 750 άτομα, ενώ κοντά στο φέρετρο έχουν τοποθετηθεί λευκά τριαντάφυλλα.

Ο ιστορικός συνεργάτης και πρώην σύντροφος του Βαλεντίνο, Τζανκάρλο Τζιαμέτι, θα διαβάσει ένα σύντομο μήνυμα, αποχαιρετώντας τον άνθρωπο με τον οποίο μοιράστηκε πάνω από εξήντα χρόνια ζωής και επαγγελματικής πορείας.

Η ταφή του Βαλεντίνο θα πραγματοποιηθεί στο νεκροταφείο Πρίμα Πόρτα της Ρώμης, σε τάφο που ολοκληρώθηκε πρόσφατα. Ο τάφος είναι κυκλικός, με βιτρό και αειθαλή φυτά, σχεδιασμένος με απλότητα και λιτότητα, σύμφωνα με την επιθυμία του ίδιου του σχεδιαστή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τζόρτζια Μελόνι σε ράλι
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Αντιπαράθεση για την απουσία Μελόνι από ΟΗΕ λόγω Εβδομάδας Μόδας

Αντιπαραθέσεις στην Ιταλία προκαλεί η απόφαση της Μελόνι να μην παραστεί στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, με τον Ματέο Ρέντσι να τη χαρακτηρίζει γκάφα και να τονίζει ότι προτίμησε να μείνει στην Ιταλία για την προεκλογική της εκστρατεία.
Κινηματογραφικός προβολέας
ΔΙΕΘΝΗ

Βενετία: Ο Νάνι Μορέτι διχάζει με την ταινία του στο 83ο Φεστιβάλ

Η νέα ταινία του Νάνι Μορέτι, «It will happen tonight», διαγωνίζεται στη Βενετία και διχάζει το κοινό. Πρόκειται για μια ρομαντική, σχεδόν σουρεαλιστική κομεντί με ήρωες έναν Γάλλο και μια Ιταλίδα που ερωτεύονται απρόσμενα.
Παλάτι του Ουέστμινστερ
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ντέιβιντ Πέμσελ παραιτείται από πρόεδρος του Βρετανικού Συμβουλίου Μόδας

Ο Ντέιβιντ Πέμσελ αποχωρεί από την προεδρία του Βρετανικού Συμβουλίου Μόδας στις 30 Σεπτεμβρίου, ολοκληρώνοντας δέκα χρόνια θητείας. Θα παραμείνει προσωρινά για να εξασφαλίσει ομαλή μετάβαση στον νέο πρόεδρο.
Κενή κορνίζα μουσείου
ΔΙΕΘΝΗ

Σικελία: Κλοπή τεσσάρων έργων του Αντονέλο ντα Μεσίνα από μουσείο

Τέσσερα ανεκτίμητα έργα του Αναγεννησιακού ζωγράφου Αντονέλο ντα Μεσίνα κλάπηκαν από μουσείο στη Μεσίνα. Μεταξύ αυτών, τρία τμήματα του Πολύπτυχου του Αγίου Γρηγορίου. Το περιστατικό προκάλεσε ανησυχία στις αρχές.