ΓΔ: 2553.35 -2.22% Τζίρος: 392.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία ΟΗΕ
Ο Ντόναλντ Τραμπ μιλά στην έδρα του ΟΗΕ κατά τη διάρκεια διεθνούς συνεδρίασης.

Τραμπ: "Πολύ καλές" συνομιλίες με Ιράν, νέος γύρος την επόμενη εβδομάδα

Ο Τραμπ δήλωσε ότι οι συνομιλίες με το Ιράν είναι «πολύ καλές» και θα συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα, ενώ επισήμανε τη μεγάλη στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στην περιοχή και τόνισε την επιθυμία του Ιράν για συμφωνία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε ικανοποίηση για τις «πολύ καλές» συνομιλίες που διεξάγονται με το Ιράν, στον απόηχο των πρόσφατων διαπραγματεύσεων στο Ομάν. Όπως γνωστοποίησε, οι επαφές αναμένεται να συνεχιστούν «στις αρχές της επόμενης εβδομάδας».

«Είχαμε πολύ καλές συνομιλίες για το Ιράν. Το Ιράν φαίνεται ότι επιθυμεί διακαώς να καταλήξει σε συμφωνία. Πρέπει να δούμε ποια θα είναι αυτή η συμφωνία. Αλλά θεωρώ πως το Ιράν φαίνεται πως επιθυμεί διακαώς να καταλήξει σε συμφωνία», δήλωσε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στο προεδρικό αεροσκάφος Air Force One.

Ο αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε εκ νέου στη μεγάλη στρατιωτική δύναμη που συγκεντρώνουν οι ΗΠΑ στην περιοχή, εντείνοντας τις πιέσεις προς την Τεχεράνη. «Έχουμε μια μεγάλη αρμάδα, έναν μεγάλο στόλο που κατευθύνεται στην περιοχή, θα είναι εκεί πολύ σύντομα. Επομένως, θα δούμε πώς θα εξελιχθεί», σημείωσε.

Ο Τραμπ ενημέρωσε πως οι συνομιλίες με το Ιράν θα συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα. «Θα συναντηθούμε ξανά στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Οι Ιρανοί θέλουν να καταλήξουν σε συμφωνία, όπως θα έπρεπε να κάνουν. Γνωρίζουν τις συνέπειες, εάν δεν το κάνουν. Εάν δεν καταλήξουν σε συμφωνία, οι συνέπειες θα είναι τεράστιες», ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

(Με πληροφορίες από CNN)

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Απίθανες νέες επιθέσεις κατά Ιράν αν συνεχιστούν οι συνομιλίες

Ο Τραμπ δήλωσε πως είναι απίθανο να διατάξει νέες επιθέσεις κατά του Ιράν, αν υπάρχει πρόοδος στις συνομιλίες, ενώ τόνισε ότι εξαρτάται από το αν θα υπάρξει ισχυρή συμφωνία. Οι ΗΠΑ έχουν εντοπίσει πιθανούς στόχους υποδομών.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ο πόλεμος στο Ιράν άξιζε παρά τις εκλογικές απώλειες

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι ο πόλεμος στο Ιράν άξιζε, αν και παραδέχτηκε πως συνέβαλε στις απώλειες των Ρεπουμπλικανών λόγω της ανόδου στις τιμές βενζίνης και των εκλογικών νικών των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Δεν υπάρχει σχέδιο για νέους βομβαρδισμούς στο Ιράν

Ο πρόεδρος Τραμπ δήλωσε στους Financial Times πως οι ΗΠΑ δεν σχεδιάζουν άμεσα νέους αεροπορικούς βομβαρδισμούς κατά του Ιράν και εξέφρασε ικανοποίηση για τις τρέχουσες εξελίξεις στη σύγκρουση μεταξύ των δύο χωρών.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Αμερικανικές επιθέσεις σε αντιαεροπορικές θέσεις στο Ιράν

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε αεροπορικές επιδρομές κατά αντιαεροπορικού συστήματος στο Ιράν, δηλώνοντας πως αφού ολοκληρώθηκε η κατασκευή του, χτυπήθηκε το προηγούμενο βράδυ. Οι επιθέσεις στόχευσαν το νησί Κεσμ.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Αμερικανικά πλήγματα κατά του ιρανικού Κεσμ αναφέρουν ΜΜΕ, εκτός Ισραήλ

Οι ΗΠΑ, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, πραγματοποίησαν περιορισμένα πλήγματα σε ιρανικό νησί στο στενό του Ορμούζ, ενώ ο Τραμπ δήλωσε ανοιχτός σε συμφωνία με την Τεχεράνη. Αναφέρθηκαν εκρήξεις και πτήσεις αεροσκαφών στο Κεσμ.
ΗΠΑ Ιράν σύγκρουση
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ πραγματοποίησαν αεροπορικές επιθέσεις στο νησί Κεσμ του Ιράν

Οι ΗΠΑ έπληξαν χθες το ιρανικό νησί Κεσμ στο στενό του Ορμούζ, σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους. Τα πλήγματα έγιναν λίγο πριν τις ενδιάμεσες εκλογές και εντάσσονται σε σειρά περιορισμένων επιχειρήσεων κατά του Ιράν.