ΓΔ: 864.44 0.74% Τζίρος: 29.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Δικαίωση των ΗΠΑ για τα Airbus

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου δικαίωσε τον Ντόναλντ Τραμπ δίνοντας του το δικαίωμα να επιβάλλει δασμούς σε ευρωπαϊκά αγαθά 7,5 δισ. δολαρίων εξαιτίας των παράνομων επιδοτήσεων της Airbus από ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

Σημαντική εξέλιξη στον εμπορικό πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ καθώς ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου με απόφαση του, στήριξε το αίτημα του Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλλει δασμούς σε ευρωπαϊκά αγαθά 7,5 δισ δολαρίων για την υπόθεση της Airbus.

Όπως αναφέρει η απόφαση του Π.Ο.Ε. η κυβέρνηση Τραμπ έχει δικαίωμα να επιβάλλει δασμούς σε ευρωπαϊκά αγαθά καθώς υπήρξε παράνομη επιδότηση της Airbus από τις κυβέρνησεις της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ισπανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι ΗΠΑ είχαν καταθέσει ένσταση για πρώτη φορά το 2004 σχετικά με την εξέλιξη των αεροσκαφών A350 και Α380. Ο Π.Ο.Ε. απεφάνθη πως οι ΗΠΑ υπέστησαν σημαντικές απώλειες στις πωλήσεις στην αγορά των αεροσκαφών μεγάλου μεγέθους.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο οργανισμός αποφάνθηκε ότι η Airbus «πλήρωσε χαμηλότερο επιτόκιο για το A350XWB LA/MSF από αυτό που ήταν διαθέσιμο στην αγορά». Έκρινε επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε αποτύχει να «λάβει τα κατάλληλα βήματα για να άρει τις δυσμενείς συνέπειες ή να διακόψει την επιδότηση».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Κίνδυνος διατήρησης των αμερικανικών δασμών στα ευρωπαϊκά προϊόντα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου διαπίστωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν απέσυρε το σύνολο των επιδοτήσεων προς την Airbus, κίνηση που ίσως επιτρέψει στις ΗΠΑ να διατηρήσουν δασμούς στα ευρωπαϊκά προϊόντα.
ΔΙΕΘΝΗ

Pfizer: Αγορά 200 εκατ. επιπλέον δόσεων εμβολίων από τις ΗΠΑ

Η διευθύντρια των αμερικανικών Κέντρων για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Νοσημάτων δήλωσε χθες ότι ο μέσος όρος επτά ημερών των νέων κρουσμάτων στις ΗΠΑ έχει αυξηθεί κατά 53% σε σχέση με μία εβδομάδα νωρίτερα.
USA, HPA, Yelen
ΔΙΕΘΝΗ

Γέλεν: Περισσότερα ιδιωτικά κεφάλαια από τις τράπεζες για το κλίμα

H υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ ενθάρρυνε τις αναπτυξιακές τράπεζες να αυξήσουν την προσοχή τους στην κλιματική προσαρμογή και να υποστηρίξουν τις αναπτυσσόμενες χώρες για την υλοποίηση φιλόδοξων μέτρων μείωσης των εκπομπών βλαβερών αερίων.