ΓΔ: 1198.66 -0.88% Τζίρος: 28.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:36:11 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Η Κίνα μετατρέπεται σε πόλο έλξης για ξένους επενδυτές

Η οικονομική δυναμική της κινεζικής αγοράς σε συνδυασμό με τις επιχειρηματικές υποδομές μετατρέπουν την χώρα σε ελκυστικό προορισμό για νέες επενδύσεις που εξελίσσεται σε παγκόσμιο κέντρο βιομηχανικής παραγωγής.

Οι επενδύσεις στην Κίνα αποτελούν ακόμη μία κορυφαία επιλογή για τους ξένους επενδυτές, καθώς η οικονομική δυναμική της κινεζικής αγοράς, αλλά και οι επιχειρηματικές υποδομές της, προσφέρουν ουσιαστικές επενδυτικές ευκαιρίες, παρά την αστάθεια στον εμπορικό τομέα.

Κατά τις τελευταίες δεκαετίες των μεταρρυθμίσεων και του ανοίγματος της αγοράς της, η Κίνα έχει συγκεντρώσει έναν μεγάλο αριθμό πλεονεκτημάτων, εξελισσόμενη σε έναν κεντρικό προορισμό ξένων επενδύσεων, αλλά και σε ένα παγκόσμιο κέντρο βιομηχανικής παραγωγής, σημειώνει σε σχόλιο του το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Ακόμα ένα παράδειγμα της αυξανόμενης αυτής τάσης είναι ο Λιμ Τζίσου από τη Νότια Κορέα που ηγείται της UC Electronics China Co., Ltd., έχει πολύ δουλειά προετοιμάζοντας την την 20η συμμετοχή του, στην έκθεση Canton Fair που θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Οκτώβριο, στην πόλη Γκουάνγκτζου που βρίσκεται στα νότια της Κίνας.

Για το Νοέμβριο, ο Λιμ προγραμματίζει να παρουσιάσει τον τελευταίο αποχυμωτή της εταιρίας του, στην δεύτερη διοργάνωση της διεθνούς έκθεσης (China International Import Expo -CIIE) που θα πραγματοποιηθεί στην Σανγκάη.

«Η κινεζική αγορά συνεισφέρει ποσοστό μικρότερο του 10% στον τζίρο των πωλήσεών μας και υπάρχει ακόμη μεγάλο περιθώριο αύξησης», είπε ο ίδιος.

Ο Λιμ συμπεριλαμβάνεται σε έναν μεγάλο αριθμό επιχειρηματιών που έρχονται στην Κίνα, αναζητώντας νέες δυνατότητες συνεργασίας, καθώς η χώρα εξακολουθεί να επεκτείνει την αγορά της.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ