ΓΔ: 954.03 0.25% Τζίρος: 31.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:03:38 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Στα χαμηλότερα επίπεδα δεκαετιών η παραγωγή αυτοκινήτων στη Βρετανία

Μόλις 197 αυτοκίνητα κατασκευάστηκαν τον Απρίλιο στη Βρετανία με το αντίστοιχο νούμερο το 2019 να φτάνει τα 71.000 οχήματα και την συνολική παραγωγή να αναμένεται να φτάσει σε χαμηλά 11 ετών.

Καταποντίζεται η παραγωγή οχημάτων στη Βρετανία καθώς μπορεί να μειωθεί το 2020 στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και δεκαετίες, αφού η πανδημία του κορονοϊού ανάγκασε εργοστάσια να κλείσουν και έπληξε τη ζήτηση, σύμφωνα με την βιομηχανική ένωση του κλάδου (SMMT).

Μόλις 197 αυτοκίνητα κατασκευάσθηκαν τον Απρίλιο, σε σύγκριση με τα 71.000 που είχαν κατασκευασθεί τον ίδιο μήνα του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία της αναφερόμενης ένωσης.

Η συνολική ετήσια παραγωγή οχημάτων μπορεί να πέσει στα 870.000 οχήματα, σύμφωνα με την πρόβλεψη της AutoAnalysis για την SMMT, πολύ χαμηλότερα από ένα πρόσφατο ναδίρ της παραγωγής 999.460 οχημάτων που καταγράφηκε το 2009, στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης.

Τα τελευταία στοιχεία έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά από τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει προκαλέσει η πανδημία στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Υπενθυμίζουμε πως και οι πωλήσεις νέων οχημάτων στη Βρετανία καταποντίστηκαν σημειώνοντας βουτιά 97% τον Απρίλιο, στο χαμηλότερο επίπεδο οποιουδήποτε μήνα από τον Φεβρουάριο του 1946 καθώς τα εργοστάσια και οι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων έκλεισαν λόγω του κορονοϊού. Αντίστοιχη ήταν η πτώση στη ζήτηση στη Γαλλία και την Ιταλία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

electric cars-ilektrika-autokinita
ΔΙΕΘΝΗ

Οι προκλήσεις που φέρνει στην βιομηχανία αυτοκινήτου η ηλεκτροκίνηση

Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμα οδηγοί που θέλουν τους συμβατικούς κινητήρες, η νοοτροπία δείχνει να αλλάζει προς τη βιώσιμη κινητικότητα, με περισσότερο από το 45% των καταναλωτών να σκέφτονται να αγοράσουν ένα EV τα επόμενα χρόνια.